6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriFiecărei persoane i se oferă de la guvern câte 1.000 de lei...

Fiecărei persoane i se oferă de la guvern câte 1.000 de lei lunar, sub o singură condiție care trebuie îndeplinită, urmând apoi să fie depusă o cerere

Date:

Stiri Similare

Oamenii pot primi lunar 1.000 de lei de la autorități sau 600 de lei sub anumite circumstanțe. Ministerul Muncii explică detaliat aceste aspecte importante de reținut.

Ministerul Muncii a comunicat că va aloca 132,7 milioane de lei pentru sustinerea a 542 de centre sociale gestionate de diverse organizații și instituții religioase, care furnizează servicii pentru 15.871 de beneficiari.

Aceste fonduri provin din bugetul guvernamental prin sumele repartizate Ministerului Muncii și Solidarității Sociale pentru perioada februarie – decembrie 2024. Conform unei surse menționate, s-a observat o creștere a numărului de persoane ajutate cu mai mult de 3.000 în acest an.

Cine poate beneficia de acești bani și în ce mod sunt distribuiți? Ministerul Muncii subliniază că subvențiile sunt destinate exclusiv serviciilor de asistență socială pentru persoanele eligibile.

Informare de la Ministerul Muncii despre ajutorul financiar de 1.000 și 600 de lei

„Beneficiarii vor primi un ajutor de 1.000 de lei, o sumă stabilită anterior, în anul precedent. Valoarea acestui ajutor poate varia în funcție de specificul nevoilor unor indivizi.

Aceste fonduri sunt destinate strict pentru serviciile de ajutor social acordate acelor persoane ce se încadrează în prevederile legale pentru a primi astfel de sprijin.

Începând din 2023, media lunară a subvenției furnizate de la buget pentru o persoană în regim de asistență socială este de 1.000 de lei/persoană, în cazul serviciilor socio-medicale cu cazare, și 600 de lei/persoană pentru serviciile fără cazare, incluzând aici și adăposturile pentru persoanele fără locuință.

Instituțiile au fost desemnate conform unei selecții anuale făcută de Ministerul Muncii constant încă din 1998, pe baza Legii nr.34/1998 ce prevede acordarea de subvenții pentru asociații și fundații românești cu personalitate juridică ce înființează și administrează entități de asistență socială, modificată ulterior”, a fost comunicatul Ministerului Muncii postat pe pagina oficială de Facebook.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri