13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăPoliticăFinal de drum pentru Marcel Ciolacu. Ce s-a întâmplat cu premierul României...

Final de drum pentru Marcel Ciolacu. Ce s-a întâmplat cu premierul României în ultimele 24 de ore. Situația este critică

Date:

Stiri Similare

Sfârșitul este aproape pentru Marcel Ciolacu. Ultimele evenimente legate de prim-ministrul României. Situația se agravează.

După ce un proiect de lege care prevedea noi reglementări fiscale ce păreau să afecteze în mod grav clasa medie a fost făcut public, popularitatea lui Marcel Ciolacu a scăzut drastic. Rețelele sociale sunt inunDATE cu comentarii critice față de prim-ministru, liberalii fiind de asemenea puternic blamați pentru că par să se abată de la principiile lor fundamentale.

Marcel Ciolacu este în discuții cu Marcel Boloș, ministru al Finanțelor, pentru a evalua acele politici care au fost deja incluse în ordonanța de austeritate. Posibil datorită reacției intense din partea mediului de afaceri și a organizațiilor non-guvernamentale, s-ar putea ca ordonanța să sufere anumite modificări.

Ciolacu, care are aspirații prezidențiale și este foarte conștient de imaginea sa publică, probabil va evita să fie asociat cu această ordonanță de austeritate deoarece i-ar ruinA orice planuri legate de Palatul Cotroceni. Astfel, este improbabil să continue cu aceste decizii fiscale, considerate de mulți absurde.

Sectorul IT și ONG-urile, critici aspre la adresa Executivului Ciolacu

Organizațiile din domeniul IT avertizează că proiectele fiscale discutate fără implicarea necesară a industriei ar putea scoate România din circuitul competitiv regional, según informe RRA de Rador.

Impozitarea veniturilor din IT care depășesc 10.000 de lei pe lună ar însemna în esență anularea majorității beneficiilor fiscale de care sectorul s-a bucurat până acum, având în vedere că majoritatea programatorilor câștigă salarii de acest fel.

ONG-urile au pornit o mișcare puternică împotriva Guvernului Ciolacu întrucât noile politici ar afecta posibilitatea lor de a obține sponsorizări ca înainte. La fel, micile afaceri sunt nemulțumite de creșterea limitelor de impozitare de la 1 la 3% precum și creșterea impozitului pe dividende de la 5 la 8, și ulterior la 10%.

Liderul USR, Cătălin Drulă, cataloghează PNL ca fiind partidul care „jefuiește mediul privat din România, antreprenorii, clasa medie, și profesiile independente, pentru a-și satisface clientela politică”, descriindu-l ca un partid care, deși liberal prin denumire, suprataxează și impozitează fără discernământ, provocând daune mediului de afaceri și forțând companiile spre faliment sau economia subterană.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri