14.4 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriFondurile pentru pensii s-au epuizat! Deficit imens identificat! Previziunile pentru lunile viitoare....

Fondurile pentru pensii s-au epuizat! Deficit imens identificat! Previziunile pentru lunile viitoare. Comunicat urgent de la Casa de Pensii

Date:

Stiri Similare

Ne găsim într-o perioadă electorală fără precedent în România, cu scrutine de toate felurile pe agenda votanților: alegeri europene, naționale, locale și prezidențiale. Politicienii nu pot risca să neglijeze promisiunile, mai ales cele adresate pensionarilor, un electorat extrem de conștiincios la urne.

Marcel Ciolacu, liderul PSD, este conștient de acest aspect și își focalizează discursurile pe tema respectivă. Circulă numeroase presupuneri și temeri referitoare la achitarea pensiilor. Adevărul dureros este că în bugetul destinat acestor plăți există un deficit de peste 15 miliarde de lei, aspect confirmat de Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii.

În timpul unui interviu pentru Antena 3 CNN întrebat despre necesarul suplimentar de la bugetul de stat pentru pensii, oficialul a fost deschis.

„Acum avem o estimare pentru anul viitor, dar s-ar putea să nu fie tocmai precisă, dependența de colectările efective fiind mare. Discutăm, în orice caz, despre o sumă de aproximativ 15 miliarde”, a relatat Daniel Baciu pentru Antena 3 CNN.

Sursele fondurilor deficitare pentru pensii

Deși există o lipsă în fondurile alocate pentru pensii, Casa de Pensii și reprezentanții Guvernului garantează că pensionarii vor intra în posesia banilor promiși și că, începând cu 1 septembrie, vor beneficia și de creșterile rezultate din recalculare. FMI are însă rezerve, așadar este neclară exactitatea viitoarelor desfășurări și sursa concretă a finanțării pentru această inițiativă îndrăzneață.

„Anual, colectarea fondurilor devine mai eficientă. Sperăm ca în 2024 să avem de asemenea un randament bun, încât ajutorul de la stat să scadă.

Oricum, nu suntem singura țară din UE care întâmpină această problemă.

Pensiile din primul pilon sunt garantate de constituție și de stat, deci este esențial ca oamenii să primească pensiile pe care le merită pentru munca depusă de-a lungul anilor”, a afirmat conducătorul Casei de Pensii, în discuție cu Antena 3 CNN.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri