6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriGuvernul oferă 1400 de lei anual în două tranșe! Folosiți această sumă...

Guvernul oferă 1400 de lei anual în două tranșe! Folosiți această sumă exclusiv pentru aceste articole. Depuneți o solicitare!

Date:

Stiri Similare

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a lansat o măsură legislativă al cărei scop e să explice clar beneficiarilor de carduri pentru energie detaliile utilizării lor. Este important de știut că aceste carduri sunt reîncărcate semestrial cu câte 700 de lei.

Propunerea legislativă urmărește să reglementeze metoda prin care cetățenii ce dețin carduri de energie și au cumpărat lemne pentru încălzire pot retrage cash sumele nerambursate de pe aceste carduri.

În cadrul proiectului, se sugerează ca deținătorii de carduri să poată primi banii în mână, prin intermediul poștelor, pentru sumele cheltuite pe lemne de foc. Această propunere reprezintă o abatere de la normele actuale.

Actul normativ în dezbatere stabilește reguli pentru ca deținătorii de carduri de energie, care nu au cheltuit totalitatea fondurilor disponibile până la emiterea noii ordonanțe, să aibă posibilitatea de a retrage complet banii cash, până la data de 31 martie 2024. Această decizie armonizează cu extinderea perioadei de folosință a cardurilor, decisă prin Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 101/2023 ce modifică diverse regulamente legate de fondurile europene neprivatizate.

Actele necesare pentru a primi banii

Cei care doresc să acceseze acest sprijin trebuie să meargă la poştă cu cardul de energie, care trebuie să fie în termen la momentul plății, documentul de identificare, și dovezi ale achiziției de lemne de foc, precum chitanțele, facturile sau bonurile fiscale.

În plus, dacă persoana locuiește la o altă adresă diferită de cea de pe cardul de energie, trebuie să furnizeze un contract pentru furnizarea lemnului la noua adresă, alături de o declarație pe propria răspundere.

Grupurile de cetățeni care se califică pentru acest ajutor includ pensionari cu venituri lunare sub 2.000 de lei, pensionari cu dizabilități, persoane cu dizabilități de diferite grade cu venituri sub 2.000 de lei, familiile beneficiare de alocații de suport și indivizii sau familiile cu venit de asistență socială, având un venit mediu pe membru de familie care nu trebuie să depășească 2.000 de lei lunar.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri