6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriGuvernul oferă 750 lei lunar celor cu venituri sub acest prag! Înainte...

Guvernul oferă 750 lei lunar celor cu venituri sub acest prag! Înainte de a primi, e necesară o solicitare

Date:

Stiri Similare

Recent, Executivul a comunicat noi reglementări privind un suport financiar destinat cetățenilor români cu venituri reduse. S-a modificat pragul de venit pentru a beneficia de acesta.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a informat joi despre extinderea sprijinului oferit persoanelor slab favorizate, care acum include cei cu venituri sub 2.000 de lei, o majorare de la precedenta limită de 1.700 de lei.

Conform noilor dispoziții, în 2024, beneficiarii vor primi carduri sociale pe suport electronic, cu o sumă de 250 lei la fiecare două luni, destinate pentru alimente și mese calde.

În perioada 2025-2027, sumele acordate vor fi de 125 lei și se vor oferi la fiecare șase luni.

Anul acesta, vor putea primi ajutorul pensionarii de stat și cei ai caselor sectoriale, persoanele cu dizabilități și cele care au în grijă minim doi copii sau cele monoparentale, cu condiţia unor venituri lunare de până la 2.000 de lei.

Între anii 2025 și 2027, se vor califica pentru ajutor pensionarii peste 65 de ani, persoanele cu dizabilități și familiile sau individii eligibili pentru ajutor de incluziune conform Legii nr.196/2016.

Utilizarea cardurilor sociale pentru alimentație

În detaliu, în 2024, suportul financiar poate fi folosit pentru a cumpăra produse alimentare sau pentru a beneficia de mese calde, pe când între 2025 și 2027, utilizarea banilor va fi restrânsă doar la mese gata preparate.

Fondurile disponibile pe cardurile sociale rămân valabile timp de 12 luni după ce sunt transferate pe card. În plus, în 2024, se vor distribui pachetele de alimente cu o valoare de până la 125 lei la fiecare șase luni, cu o extensie similară pentru perioada 2025-2027.

Pentru anul 2024, dreptul la aceste pachete de ajutor alimentar îl au familiile și persoanele singure care primesc ajutor de incluziune, cei care beneficiază de ajutor pentru familiile cu copii și acele persoane sau familii care traversează situatii dificile de viață urgente, după cum stabilesc autoritățile locale prin anchete sociale.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri