10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună drona profesională

Cea mai bună drona profesională

Date:

Stiri Similare

Dronele sunt unele din cele mai noi gadgeturi la modă. Sunt în esență niște aparate de zbor fără ocupanți, adică un tip de aeromodele pilotate de la distanță sau autopilotate. Dronele profesionale se utilizează în diverse domenii de activitate cum ar fi: înregistrare video, fotografiere aeriană, pentru transportul obiectelor în zone critice ,monitorizare și studiu al culturilor și a faunei, în jurnalism, cercetare științifică, meteorologie, etc.

Dronele cu elice multiple pot fi echipate cu camere foto sau video, pot avea radare, telemetre și se controlează de la distanță prin intermediul unei tabletă sau smartphone, ori folosind un software specializat sau intermediul GPS ori cu ajutorul unor senzori special plasați la bordul dronei.

O drona profesională e potrivită pentru captarea fotografiilor și filmelor la înălțime, sau în locuri în care e mai greu de filmat sau fotografiat, pentru capturarea de imagini panoramice ale orașelor sau peisaje și perspective. Cele mai bune drone profesionale sunt folosite și pentru supraveghere video, pază și spionaj, însă trebuie respectate prevederile legale cu privire la aceste aspecte.

Modele de drone profesionale

  •  Drone cu elici multiple – Această clasificare se referă la drone cu mai mult de o elice. Varietatea de drone include tricoptere, quadcoptere și octocoptere.
  • În funcție de mărimi, dronele pot fi clasificate în categorii: nano drone, mici drone, drone normale și drone mari. În funcție de echipament, dronele pot fi echipate cu camera foto, cu FPV, cu GPS sau cu stabilizatori.
  • Drone RTF – ready to fly, sunt dronele gata de zbor, vândute pe deplin asamblate, oferind utilizatorilor posibilitatea de a le folosi imediat din cutie.
  • Drone de curse – acestea sunt construite pentru entuziaștii de curse. Utilizatorii concurează cu drone  împotriva altor adversari în concursuri de drone.
  • Drone de livrare – scopul lor este efectiv livrarea mărfurilor către clienți. Aceste drone au capacitatea de a purta un volum uriaș.

Caracteristici tehnice

Autonomia de zbor este poate mai important parametru când vine vorba de drone: cât de mult își menține autonomia o drona cu bateria încărcată complet. Modelele ieftine și simple de drone pot zbura maxim 10 minute, este de preferat este să alegi o drona mai performanță, care zboară cel puțîn 15 minute. Dronele scumpe și modelele profesionale sunt de obicei în stare să zboare peste 20 de minute Pe timp nefavorabil sau furtună s-ar putea că drona să consume mai mult curent pentru a se stabiliza în aer folosind elicile la turație superioară.

Altitudinea maximă reprezintă înălțimea maximă la care se poate înalta o drona. Dronele profesionale pot zbura și până la altitudinea de 2000-3000 de metri, aproape la fel de sus încât să ajungă la culoarul de zbor al unui avion de linie. Dronele folosite pentru producție video trebuie să poată zbura suficient de sus încât să prindă în cadru obiectivul care trebuie filmat O camera video cu obiectiv larg va avea tendința să distorsioneze marginea imaginii dar reduce înălțimea necesară panoramarii

Rază de acțiune a telecomenzii. Dacă este restrânsă va trebui să fii atent când o pilotezi. O drona care iese din raza vizuala este posibil să fie mai ușor de pierdut. Nu este indicat să folosești drone cu rază imensă de acțiune căci se poate îndepărta cu ușurință și atunci riscul dispariției este foarte ridicat, este de preferat o rază de acțiune de maxim un kilometru. Autonomia de circa 20 de minute trebuie să permită folosirea eficientă a dronei, așa că este de preferat să cunoști în prealabil viteza de deplasare, altitudinea la care poți ridică drona, viteză de zbor și rază de acțiune.

Măsurile de siguranță se referă la cele care previn accidentările și pagubele și cele care sunt luate pentru a preveni distrugerea dronei. O drona căzută de la câțiva zeci de metri pe ciment sau scufundată în apă este de obicei total compromisă

Principalele măsuri de siguranță includ:

  • Avertizare nivel baterie pentru readucerea în siguranță a dronei
  • Avertizare ieșire din rază de acțiune a telecomenzii pentru a nu riscă ieșirea din rază vizuală a dronei
  • Întoarcere la punctul de decolare este o funcție automată care se activează când drona iese din rază de acțiune sau când bateria se termină
  • Aterizare automată la ieșire din rază de acțiune a telecomenzii, fiind esențial să aterizeze drona atunci când iese din rază de acțiune, să nu rămână în aer până se termină bateria
  • Detecție obstacole și evitare automată pentru pilotarea dronei în interior sau în zone în care semnalul GPS este slab sau inexistent. Este importantă o atenție sporită deoarece drona se manevrează mult mai dificil în spațiu închis

Alte măsuri de protecție includ GPS pentru evitarea obstacolelor și pilot automat pentru întoarcere, în momentul în care drona ajunge la nivel minim de baterie.

Camera video include specificații tehnice cum ar fi rezoluție, memorie internă sau compatibilitate cu carduri de memorie, distanță focală a obiectivului, filtrele video. Focalizarea manuală în timpul filmării (țap to focus) este utilizată pentru filmări clare. Chiar dacă dronele pot zbura la punct fix, nu au zbor niciodată lin fiind condiționate de vreme și de forță vântului, așa că stabilizarea imaginii este esențială. N stabilizator performant va permite dronei să filmeze corect, fără imagini tremurate sau distorsionate. Un stabilizator bun este costisitor așa că trebuie luat în considerare în funcție de utilizarea dronei.

Rezistență la vânt este importantă pentru a știi cum se comportă drona în condiții atmosferice defavorabile, o drona mare și grea va fi fără îndoială mai stabilă față de o drona de dimensiuni reduse.

Modelele profesionale de drone transmit telecomenzii imagini video live sau către un telefon sau tabletă care este conectată prin WiFi la drona.Există posibilitatea de a folosi o telecomanda cu ecran și butoane de control pentru zbor și filmare sau fotografiere în locul telefonului sau tabletei. Dronele de calitate permit rabatarea brațelor și plierea elicelor pentru a reduce dimensiunile dronei la transport. Dronele cu componente fixe sunt însă mai rezistente la vibrații și șocuri în timp ce dronele cu componente rabatabile sunt mai sensibile și fragile.

Cutia de transport este special creată pentru transportarea în siguranță a dronei, fie că este asamblată sau nu. Greutatea dronei diferă în funcție de necesități, de camera video cu care e prevăzută drona și de încărcătură. O drona mai grea este fără îndoială mai stabilă dar din păcate și mai greu de transportat.

Viteză dronei nu este o caracteristică esențială, există o viteză maximă, cea pentru zbor orizontal și cea de ascensiune în plan vertical, fiind specificate de producător pentru fiecare tip de drone.

Top cele mai bune drone profesionale

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

DJI Phantom 4 PRO

Phantom 4 Pro recunoastea automat subiectele, le urmareste si captureaza in timp ce se misca, facand suprinderea unor cadre complexe mult mai usoara. Zboara in orice directie vizbila pe ecran cu o simpla atingere. Atinge oriunde pe ecran pentru a ajusta directai de zbor in timp ce drona evita automat obstacolele.

Vezi pret si detalii

2

DJI Mavic 2 Pro

Produsa in Suedia, camerele Hasselblad sunt renumite pentru designul ergonomic, calitatea imaginii intransigenta si artizanat suedez. Inca din 1941, camerele Hasselblad au capturat printre cele mai iconice imagini din lume – incluzand chiar si prima aterizare pe luna.

Vezi pret si detalii

3

DJI Mavic Air

Dispune de o camera cu stabilizare in 3 axe, cu un senzor CMOS de 1,2 / 3″ ce capteaza fotografii de 12MP si poate filma video 4K la 30 fps pe care le poate transfera la viteze de pana la 100 Mb/s sau poate stoca pe memoria interna de 8GB.

Vezi pret si detalii

4

DJI Mavic Pro Platinum

DJI Mavic Pro este o drona mica, dar puternica, care transforma cerul in propria ta panza de creatie, usor si fara griji. Dimensiunea sa compacta ascunde un grad ridicat de complexitate si o transforma intr-una din cele mai sofisticate camere aeriene.

Vezi pret si detalii

5

Parrot Disco FPV & Sky-controler

Parrot Disco atinge o viteza de pana la 80km/h in timpul zborului cu ajutorul motorului puternic, va puteti bucura de aceasta experienta pentru mai mult timp: baterie de mare capacitate garanteaza o durata de utilizare de pana la 45 minute. Pilotata cu Parrot Skycontroller 2 are o conexiune Wi-Fi optimizata si securizata cu feedback video live pe smartphone cu aplicatia FreeFlight Pro.

Vezi pret si detalii

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri