6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriÎn ultimele trei luni, ai alimentat cu carburant de la stațiile OMV...

În ultimele trei luni, ai alimentat cu carburant de la stațiile OMV Petrom? Iată ce schimbări se anunță. O știre extrem de importantă!

Date:

Stiri Similare

OMV Petrom, un jucător esențial pe scena energiei din România, a prezentat rezultate financiare provizorii pentru anul 2023 care arată o reducere marcantă a câștigurilor nete.

Datele arată că profitul net atins în anul 2023 a atins suma de 4,03 miliarde lei. Aceasta indică o scădere de 61% comparativ cu perioada anterioară. În anul 2022, compania a indicat un câștig net de 10,3 miliarde lei.

Unul dintre motivele principale care au influențat scăderea profitului a fost inclusiv contribuția de solidaritate impusă pentru anii 2022 și 2023, care a totalizat 2,7 miliarde lei, adăugată la impozitul standard pe profit.

Cu toate acestea, veniturile din vânzări au consemnat o scădere însemnată, ajungând la 38,8 miliarde lei, cu 37% mai puțin față de sumele de 61,344 miliarde lei obținute în anul antecedent.

OMV Petrom împărtășește că anul 2023 a fost semnificativ datorită implementării cu succes a Strategiei pe termen lung până în 2030. Se observă progrese în proiectul major Neptun Deep și o lărgire a inițiativelor pentru energie verde. În pofida unui mediu comercial mai dificil, compania a reușit să raporteze un profit operativ CCA (ajustat după elemente specifice) de 8,5 miliarde lei, optimizându-și practicile operaționale.

OMV Petrom și-a păstrat angajamentul față de bugetul statului

Directorul general al OMV Petrom, Christina Verchere, subliniază importanța acestor succese și menționează că, deși s-au întâmpinat dificultăți, contribuția companiei la bugetul de stat a rămas semnificativă, cu o valoare mare a dividendelor plătite, plus o creștere a investițiilor pentru viitor.

Dacă ai alimentat cu carburant de la OMV Petrom în ultimul trimestru, semestru sau an, e bine să știi că și tu ai avut un rol în sprijinirea finanțelor statului.

OMV Petrom vizează să continue pe aceeași cale de dezvoltare. Se pregătește să investească în medie 8 miliarde lei anual în următorii ani. Focusul principal va fi pus în special pe dezvoltarea proiectului Neptun Deep, dar și pe intensificarea producției de energie eoliană și solară.

Chiar dacă raportul financiar pentru anul 2023 reflectă câștiguri mai moderate, OMV Petrom rămâne o forță majoră în ceea ce privește aportul la bugetul României. Istoricul său dovedește contribuții substaniale la veniturile fiscale ale statului.

„Pentru 2024, avem ca plan să continuăm pregătirile pentru primul foraj exploratoriu din cadrul proiectului Neptun Deep, preconizând să dăm startul în 2025. De asemenea, rămânem angajați în dezvoltarea progresivă a sectorului de energie regenerabilă și extinderea infrastructurii noastre de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, ajungând la un total de 1000 de puncte de încărcare, consolidând astfel poziția noastră ca lider în domeniul electromobilității în România”, a menționat Christina Verchere, directorul general al OMV Petrom.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri