13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriIndiferent dacă vinzi sau achiziționezi un imobil, există un act necesar care...

Indiferent dacă vinzi sau achiziționezi un imobil, există un act necesar care trebuie să fie prezent. Lipsa lui împiedică orice tranzacție

Date:

Stiri Similare

Pentru tranzacțiile imobiliare, fie că ești cumpărător sau vânzător, un anumit act a devenit esențial. Fără acesta, nu se poate realiza nicio operațiune imobiliară.

În epoca actuală în care totul devine din ce în ce mai digitalizat, documentele necesare au suferit transformări. Există unele acte despre care poate că nu am știut în trecut, dar acum sunt cerute de lege.

Acest act de care ai nevoie obligatoriu, când vinzi, cumperi sau chiar închiriezi o proprietate, este certificatul energetic.

Certificatul energetic este acel act impus prin lege. Care este importanța acestuia? Actul validează eficiența energetică a imobilului, aspect vital pentru cei interesați să cumpere sau să închirieze, deoarece acest criteriu este luat în calcul în alegerea lor.

Actul cerut de lege la vânzarea sau achiziționarea unei case

În plus, notarul îți va solicita acest certificat la momentul vânzării sau închirierii. Certificatul trebuie să fie valid și în ordine.

ENEL România încurajează consumatorii să se informeze în legătură cu acesta și modul de a-l obține, prevenind astfel probleme în derularea procesului de vânzare sau închiriere.

„Dacă ești în procesul de vânzare sau închiriere a unui imobil, e crucial să obții certificatul energetic. El validează eficiența energetică a proprietății, o informație esențială pentru potențialii interesați, care pun preț pe consumul eficient de energie în alegerea pe care o fac.

Asigură-te că ai acest document actualizat, pentru a atrage cumpărători sau chiriași de calitate! Electripedia te sprijină cu sfaturi și recomandări pentru a face consumul energetic al locuinței tale mai eficient”, recomandă compania ENEL România, referindu-se la necesitatea deținerii acestui document.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri