19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriInformare pentru pensionari! Modificări în legislația pensiilor. Situația din septembrie înainte

Informare pentru pensionari! Modificări în legislația pensiilor. Situația din septembrie înainte

Date:

Stiri Similare

Beneficiarii de pensii din România sunt în așteptarea unei creșteri a pensiilor începând cu septembrie 2024. Care vor fi totuși noutățile aduse de actualizarea legii pensiilor?

Multe dintre aspectele revizuite ale legii pensiilor sunt deja în aplicare. Totuși, alte modificări vor urma din septembrie. Ce detalii nu au fost cunoscute de pensionari până în acest moment?

O schimbare majoră este ajustarea valorilor pensiilor începând cu 1 ianuarie, cu un procent de 13,8%. Un aspect semnificativ de reținut este că implementarea acestor modificări, specific Legea nr. 360/2023, necesita un set de instrucțiuni de aplicare, care au fost stabilite de Guvern în săptămâna anterioară.

Ce se petrece cu pensiile după creșterea din septembrie

Niciun beneficiar de pensie nu va avea de suferit în urma acestor ajustări. Ministerul Muncii asigură pensionarii că totul va decurge fără probleme după recalculearea pensiilor și că nu există motive de preocupare.

Implementând noile reglementări, se va urma principiul esențial potrivit căruia pensiile nu vor suferi scăderi. Prin urmare, știrile sunt pozitive pentru perioada de după septembrie 2024.

„Executivul a aprobat instrucțiunile pentru punerea în aplicare a Legii nr. 360/2023 care reglementează sistemul de pensii publice, onorând astfel promisiunile făcute către pensionari. Hotărârea privind instrucțiunile de aplicare a Legii nr. 360/2023 a primit avizul favorabil în cadrul unei întâlniri recente a Guvernului.

Acele instrucțiuni sunt parte dintr-un proiect mai larg al Guvernului României care își propune recalcularea tuturor pensiilor din sistemul public pentru a asigura corectitudine, proporționalitate și stabilirea dreptății în munca depusă.

Un punct cheie al acestor instrucțiuni este acela că niciuna dintre pensii nu va înregistra o scădere datorită aplicării noii legi”, conform anunțului Ministerului Muncii.

Este important de remarcat faptul că unele pensii vor rămâne neschimbate în valoare, în timp ce altele s-ar putea dubla, variind în funcție de anumiți factori.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri