6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriInformație crucială pentru pensionari! S-au dezvăluit detalii cheie legate de distribuirea pensiilor...

Informație crucială pentru pensionari! S-au dezvăluit detalii cheie legate de distribuirea pensiilor din februarie. Comunicat crucial emis de Casa de Pensii

Date:

Stiri Similare

Este vital ca pensionarii din România să fie la curent cu ultimele noutăți referitoare la distribuirea pensiilor. Indiferent că își primesc pensia prin transfer bancar sau livrare prin poștă, e important să rămână calmi.

Distribuția pensiilor pentru februarie a demarat, iar unii beneficiari încă așteaptă să-și primească sumele. Nu există niciun motiv de îngrijorare, având în vedere că pensiile vor fi virate în conturile destinatarilor.

Intervalul de timp în care pensiile vor fi creditate depinde de modalitatea aleasă pentru primirea sumei. Deci, pentru cei care așteaptă transferul pe card, este posibil să aibă loc întârzieri.

Dacă primești pensia prin transfer bancar, sumele pot apărea în cont pe 12, 13 sau, mai rar, pe 14 februarie.

Nu vă alarmeză. Pensiile crescute vor fi transferate, chiar dacă s-ar putea să apară mici amânări. Cei care preferă să primească pensia prin intermediul Poștei Române probabil că au primit deja banii.

Stadiul viramentelor de pensii

Și acest aspect este valabil pentru pensiile ce urmează să fie achitate în luna martie. Astfel, vă îndemn să fiți răbdători și să așteptați. Liderul Casei de Pensii a comunicat cu câteva zile în urmă faptul că nu vor avea loc complicații.

„Vă asigur că în sectorul public pensionar, pensiile din ianuarie au fost plătite integral. Acum suntem in mijlocul procesului de plată a pensiilor pentru luna februarie. Vă informez că 90% din fondurile destinate Companiei Naționale de Poștă au fost deja transferate către aceasta.

În ziua următoare, vom efectua și transferul final de 10% către Compania Națională de Poștă, și de asemenea, vom realiza transferul către toate băncile pentru pensionarii ce au selectat această metodă de primire a pensiei.

După aceea, băncile vor începe să alimenteze conturile pensionarilor care au ales plata prin bancă. Vă asigur că nu întâmpinăm dificultăți, toate plățile către beneficiarii noștri pensionari sunt realizate conform planificării”, a declarat Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, pe postul Antena 3 CNN, la începutul lunii în curs.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri