Cel mai bun uscător de păr

Orice reprezentantă a sexului frumos și-ar plăcea să dispună de un stilist personal care să îi asigure zi de zi un aspect al părului cât mai unic, frumos și strălucitor. Însă, atâta timp cât nu ești un superstar, aceasă imagine rămâne la stadiul de ideal, fiindcă aproape nimeni nu își poate permite un astfel de lux.

Cât timp nu ești o celebritate sau nu deții sume extraordinare de bani, vei fi nevoit să te rezumi la o simplă aranjare zilnică a părului, îndreptare sau ondulare, coafuri simple , plus vizitele rare la salon pentru ocaziile mai speciale. Însă asta nu înseamnă că nu poți avea zi de zi un păr minunat, care întoarce capete și care se remarcă prin strălucire și frumusețe. Nu e necesar să investești în dispozitive extrem de scumpe sau să urmezi cursuri de specialitate. Primul pas este chiar achiziționarea celui mai bun uscător de păr, care să îți ofere un bun punct de plecare pentru realizarea celor mai frumoase coafuri.

Nu va trebui să petreci întotdeauna ore întregi aranjând și coafând părul pentru a obține rezultate demne de admirat. De multe ori, un păr uscat corespunzător și lăsat în forma sa naturală va avea un impact mult mai pozitiv. De aceea, este util ca în arsenalul fiecărei femei să se afle un astfel de uscător de păr, cât mai performant , eficient și ușor de manevrat posibil.

Cum alegi cel mai bun uscător de păr ?

Pentru a te asigura că produsul utilizat nu îți va distruge firul de păr, ci îi va menține strălucirea și aspectul sănătos este important să alegi un instrument cât mai de calitate. Nu te grăbi în momentul achiziției, optând pentru un model oarecare, fiindcă riscul ca dispozitivul să afecteze netezimea sau sănătatea părului este destul de crescut. Diferențele financiare nu sunt extrem de mari între uscătoarele performante și cele care nu oferă cea mai bună calitate, de aceea este necesar să te informezi înainte cu privire la caracteristicile care dictează eficiența, rezistența și calitatea acestor tipuri de dispozitive. Odată ce ți-ai făcut tema, vei putea lua cea mai bună decizie.

Iată care sunt criteriile de selecție pe care trebuie să le îndeplinească cel mai bun uscător de păr !

Tehnologia de încălzire

Evită uscătoarele de păr cu sisteme de încălzire construite din diferite metale, extrem de dăunătoare pentru firul de păr fiindcă generează un aer uscat care determină arderea firelor de păr. Cele mai recomandate tipuri de uscătoaresunt cele care conțin elemente de ceramică sau turmalină , materiale cu proprietăți excelente de conducție termică , încălzindu-se uniform. Un alt avantaj al acestor elemente este funcția ionică pe care o au încorporată, fiind capabile de a emite ioni încărcați negativi care îi neutralizează pe cei pozitivi, prevenind astfel electrizarea părului.

Puterea de funcționare a uscătorului de păr

Uscătorul de păr cu fi cu atât mai eficient cu cât puterea de funcționare a feonului va fi mai mare . Un dispozitiv bun va avea o putere medie de circa 1600 W, suficient pentru a da un randament bun și pentru a usca rapid părul. Cele mai performante ajung la un voltaj de peste 2000 W, extrem de eficiente pentru părul gros, care se usucă greu. Însă, dacă ai firul de păr subțire și fragil, vei necesita o putere mai mică astfel încât riscul de a-ți deteriora părul să fie minimalizat.

Modelele cu voltaj mai mic sunt de asemenea recomandate dacă îți dorești un uscător de păr portabil, având dimensiuni mai practice și fiind mai ușor de luat cu tine în vacanță sau în diversele călătorii.

Reglarea temperaturii
Optează pentru un uscător de păr care îți oferă posibilitatea de a controla nivelul încălzire, dar și viteza aerului emis. Un feon performant va avea setări multiple, oferindu-ți un control deplin asupra valorilor termice și asupra vitezei de generare a fluxului de aer cald sau rece.

Un păr foarte sensibil va fi afectat de valori termice ridicate și de un debit mare de aer cald, în timp ce părul gros va necesita o temperatură mai mare pentru a se usca eficient. Folosește deci treptele de viteză și setările de temperatură în avantajul tău.

Greutatea uscătorului de păr

Este important să dai atenție și greutății dispozitivului, astfel încât să îl poți manevra ușor în timpul cât vei fi nevoită să îl ții în mână . Mai ales dacă ai un păr lung și gros , care se usucă greu, optează pentru un feon care să nu îți provoace febră musculară după utilizare. Majoritatea uscătoarelor de păr cântăresc în jur de 500 de grame, însă există și modele care ajung până la 900 de grame, de aceea este necesar să dai atenție și specificațiilor legate de greutate pentru a te asigura că vei putea folosi cu ușurință dispozitivul.

Funcții și accesorii oferite

Pe lângă funcția ionică pe care deja am amintit-o, unele uscătoare de păr mai dispun și de alte opțiuni, precum oprirea automată sau funcția de direcționare a unui jet de aer rece. Părul uscat cu aer rece va fi mult mai rezistent în fața condițiilor de umiditate și își va păstra forma pentru mai mult timp .

Ca și accesorii, uscătorul poate veni la pachet cu un pieptene de păr destinat uscării cât mai eficiente a porțiunilor de păr mai apropiate de scalp, care nu intră în raza de acțiune a feonului. Concentratorul este un alt accesoriu care asigură o mai bună distribuție a fluxului de aer cald, concentrând presiunea acestuia pe o suprafață mai mică . Dacă doriți ca părul dumneavoastră să aibă un volum excepțional, accesoriul care vă poate ajuta să obțineți acest lucru este difuzorul pentru volum. Acest intrument prezintă anumiți peri care au rolul de a ridica firele de păr , dând posibilitatea jetului de aer de a ajunge la scalp și de a da volum coafurii tale.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Uscatoare de par

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Valera Swiss Metal Master

Performant si rezistent sunt doua calitati care caracterizeaza acest model. Motoarele Valera sunt foarte puternice si fiabile. Sunt folosite pentru aparatele profesionale, iar datorita tehnologiei sale aerodinamice durata de viata a uscatoarelor dotate cu acest motor sunt de aproximativ 2000 ore. Produce milioane de ioni negativi care ajuta la hidratarea firului de par in timpul uscarii.

Vezi pret si detalii

2

Philips MoistureProtect HP8280/00

Acest uscator de par foloseste tehnologia cu infrarosu pentru diagnosticarea parului si adapteaza temperatura pentru a mentine hidratarea naturale a acestuia. Sase setari flexibile de temperatura si viteza pentru un control complet. Buton pentru jet de aer rece care asigura un flux intens de aer rece eficient pentru fixarea coafurii. Tratamentul cu ioni previne crearea de sarcini statice pentru un par stralucitor si drept.

Vezi pret si detalii

3

Rowenta Infini Pro Volume CV8730

Rowenta Infini Pro Volume CV8730 un uscator perfect pentru rezultate profesionale in uscare si stralucire sublima. Cu ajutorul grilei cu invelis ceramic, caldura emisa garanteaza o uscare eficienta si blanda a parului, fara a-l degrada. La final pentru a fixa coafura aveti un buton de aer rece. Motorul AC este unul puternic si durabil care are 2200 W si asigura un flux de aer rapid de pana la 120 km/h.

Vezi pret si detalii

4 

Rowenta Instant Dry Premium Care

Cu acest uscator te vei bucura de uscare ultra rapida si un par stralucitor si suberb. Motorul de 2200 W impreuna cu tehnologia Moving Air Booster imbunatateste simnificativ eficienta uscarii, directionand fluxul de aer si amplificand difuzia caldurii chiar pana la radacina parului, pentru rezultate eficiente si rapide in acelasi timp.

Vezi pret si detalii

5

BaByliss 6604RPE

Un motor de 2000w care trimite aerul cu o viteza de 90km/h, parul tau va fi uscat in doar cateva minute. Are 2 trepte de viteza si 3 trepte de temperatura iar ca accesorii vine cu un concentrator si un difuzor. Este un uscator care poate fi cumparat la un buget mai redus dar acest lucru nu il face sa nu fie de calitate.

Vezi pret si detalii