Cele mai bune căști wireless

Eliminând aglomerația și aducând un plus de comoditate, produsele wireless au devenit din ce în ce mai populare printre cumpărători în comparație cu alternativele mai vechi, cu cablu.

Totuși, până de curând, când venea vorba de căști s-a crezut că ”tăierea firelor” nu este cea mai bună alegere. Modelele de căști audio cu conexiune radio nu ofereau o experiență acustică de calitate. Zgomotele de fundal erau deranjante, iar sunetul și bass-ul erau de calitate proastă. Însă, odată cu progresul tehnologic, căștile wireless au devenit alegerea multor melomani interesați de dispozitive care să le asigure atât acuratețe sonoră, cât și comoditate .

De ce să alegi căștile wireless?

Indiferent dacă dorești să folosești căștile pentru a asculta muzică de la computer sau de pe smartphone , sau chiar pentru a viziona filme , căștile wireless pot reprezenta o adevărată investiție, permițându-ți o rază mai mare de mișcare , un plus de confort, dar și un sunet fidel. Ele pot acționa pe o distanță variabilă în funcție de produs , uneori de până la 10 metri față de transmițător.

Cum funcționează?

Sursa audio va fi conectată la transmițător iar în momentul pornirii căștilor se realizează instantaneu conexiunea, ceea ce îți va permitesă te bucuri imediat de melodiile preferate sau să vizionezi filmul dorit.

Criterii pentru alegerea celor mai bune căști wireless

Calitatea sunetului

Cel mai important criteriu al unei perechi de căști performante este calitatea acustică. Indiferent dacă doriți sunete curate, axate mai degrabă pe înalte sau dacă preferați un bass puternic, in final totul se rezumă la calitate și acuratețe, în acest calcul fiind implicați factori precum raza de acoperire a sunetului, sensibilitatea, impedanța sau gradul de izolare.

Deși căștile wireless prezintă într-adevăr anumite limitări față de cele cu fir, cele mai bune modele vor oferi aceeași experiență plăcută , cu sunete vioi și clare.

Conectivitatea

Căștile wireless pot folosi undele infraroșii, care nu sunt însă foarte avantajoase ținând cont de faptul că nu pot străbate anumite medii ( pereții ) și au o rază de acțiune extrem de mică.

Undele radio acționează pe o distanță mult mai mare și pot trece prin pereți. Dezavantajul lor este posibilitatea de a interfera cu alte dispozitive electronice.

Atunci când achiziționezi o pereche de căști wireless optează pentru o conexiune prin bluetooth, aceasta fiind recomandată de specialiști întrucât raza de acțiune este mare, semnalele pot trece prin pereți și nu interferează cu alte aparate electronice.

Raza de acțiune

Modelele de căști wireless de calitate permit utilizarea lor la distanțe relativ mari, chiar și în încăperile învecinate, ținând totuși cont și de diversele obstacole care apar în calea semnalului (uși, pereți, etc ) . Raza maximă de acoperire este în jur de 10 m, o distanță mai mult decât suficientă dacă dorești să foloseși căștile pentru telefon sau pentru a asculta muzică de pe tabletă sau smartphone.

Tipul de căști

Una din caracteristicile esențiale este tipul căștilor wireless, fiecare categorie având trăsături specifice pentru scopul pentru care au fost create.

  • Căștile wireless pentru PC – este cea mai întâlnită categorie, caracterizându-se prin comoditate și flexibilitate. În general, ele prezintă și un microfon încorporat ceea ce permite utilizatorului să folosească acest dispozitiv și în timpul conversațiilor via Skype sau pe diverse alte programe.
  • Căști wireless pentru sport – proiectate și configurate pentru sportivi. Modelele performante prezintă caracteristici precum rezistența la umezeală și transpirație, capacitatea de a izola numai o parte din sunetele exterioare asigurând o alergare în condiții de siguranță.
  • Căști wireless tip DJ – populare printre tineri, ușor de pliat și de transportat.
  • Căști wireless home entertainment – create special pentru o izolare fonică foarte bună.

Design

Din acest punct de vedere, alegerea depinde în cea mai mare parte de preferința cumpărătorului, însă trebuie ținut totuși cont de scopul pentru care au fost concepute aceste modele de căști.

  • Căști in-ear – variante de căști wireless ale căror difuzoare sunt de dimensiuni extrem de mici și se introduc în canalul urechii . Se remarcă printr-o izolare sonoră bună , sunt extrem de ușoare și pot fi depozitate cu ușurință.
  • Căști over ear – acoperă în întregime pavilioanele urechilor fără a le înconjura , iar izolarea sunetului nu este la fel de bine realizată precum în cazul căștilor intraauriculare.
  • Căști full size – recomandate pentru DJ sau gaming. Se remarcă prin calitatea de redare și prin izolarea sonoră perfectă, chiar dacă produsul este mult mai voluminos.

Bateria

Căștile wireless pot funcționa fie pe bază de baterii , fie pot fi reîncărcate. Optează pentru un model cu baterii reîncărcabile sau care să fie cu acumulatori , atât pentru comoditate, cât și pentru a evita surplusul financiar pe care schimbarea bateriilor îl presupune.

Garanția

Uneori, chiar și cele mai renumite branduri pot avea erori la anumite produse, deci este important ca în momentul achiziției să te asiguri că produsul oferă o garanție de minim 2 ani și un service de încredere.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Căști wireless

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

Logitech G933 Artemis Spectrum

Poate fi conectat la PC, home theater, mobile si console de jocuri. Aspectul castilor poate fi modificat deoarece are doua zone de iluminare: benzi iluminate si logo, iar fiecare zona poate fi programata in diferite culori. Cele trei taste G sunt programabile cu ajutorul softului Logitech Gaming. Castile pot fi folosita fara fir sau cu fir, in modul wireless pana la 12 ore fara iluminare si 8 ore cu iluminare.

Vezi pret si detalii

2

Logitech G533

Perfecte pentru gamerii audiofili, deoarece au un sistem 7.1 Dolby Surround Sound si drivere Pro-G care redau si ofera o calitate incredibila a sunetului. Beneficiaza de transmisie audio fara intreruperi si ofera utilizatorului un sunet incredibil de clar pe o raza de actiune de pana la 15 metri. Bateria reincarcabila permite la o singura incarcare completa pana la 15 ore de utilizare non-stop. Beneficiaza si de anularea zgomotului de fond si butoane care pot fi configurate dupa preferinte.

Vezi pret si detalii

3

ASUS ROG Strix

Modelul ASUS ROG Strix foloseste tehnologia wireless 2.4GHz care ofera o conexiune cu o latenta mai mica decat modelele cu Bluetooth pentru o transmisie audio instantanee. Cu ajutorul unui dongle USB care este inclus va permite conexiunea wireless atat cu pc-ul cat si cu playstation 4. Sunetul este surround 7.1 care va ofera claritate si acuratete. Se mai poate conecta de asemenea in modul cu fir la playstation, xbox one, xbox 360, playstation 3, mac, pc, tablete sau smartphone-uri.

Vezi pret si detalii