Cel mai bun acumulator extern pentru smartphone

Tehnologia a ajuns să fie integrată în modul nostru de viață, devenind un lucru fără de care aproape că nu putem trăi. Nu ne putem imagina viața fără tehnologie, fără numeroasele dispozitive de care am ajuns să fim mai mult sau mai puțin dependenți. Un lucru este cert – acest întreg progres spectaculos a reușit să ne facă viața mai ușoară.

Dacă în trecut nu puteai ajunge la destinația dorită decât pe jos sau folosind căruța, în prezent dispunem de o multitudine de mijloace de transport. Dacă acum 50 de ani trebuia să petreci ore bune pentru a obține informații și a te documenta pe diferite teme, în prezent informația este doar la un click depărtare – și exemplele pot continua.

Tehnologia nu numai că ne-a făcut viața mai ușoară, dar a adus și un plus de confort pentru fiecare dintre noi. Cu siguranță că te-ai aflat cel puțin o dată în viața ta în situația de a fi departe de casă, plecat în drumeții sau în locuri care nu îți permiteau accesul la curent electric. Ei bine, probabil că îți amintești de senzația neplăcută generată de momentul în care realizezi că bateria telefonului este pe terminate și că orice sursă de comunicare cu cei dragi ție va dispărea curând. Acelea sunt momentele în care ți-ai dori să existe o posibilitate de a reîncărca bateria dispozitivului chiar și în absența unei prize. Și aici intervine tehnologia de ultimă generație .

În prezent, nu trebuie să îți mai faci griji că bateria telefonului tău s-ar putea să descarce chiar în momentul în care ai cel mai mult nevoie de ea, fiindcă vei putea rezolva această problemă cu ajutorul celui mai bun încărcător portabil.

Încărcătoarele portabile câștigă tot mai mult popularitate , devenind aproape indispensabile pentru unii utilizatori. Îmbunătățirea performanțelor unui telefon cu diverse aplicații și funcții noi a însemnat în același timp scăderea timpului de viață al bateriei , motiv pentru care puține telefoane moderne pot ține mai mult de o zi. Așadar, mai devreme sau mai târziu vei descoperi necesitatea de a achiziționa un încărcător portabil – dispozitiv performant, eficient și în același timp destul de ieftin .

Cum alegi cel mai bun încărcător portabil ?

Dacă ești în căutarea celui mai bun încărcător portabil , va trebui să iei în considerare mai mulți factori care să te ghideze spre cea mai bună alegere. Iată criteriile de selecție cărora trebuie să le dai atenție ! Capacitatea încărcătorului portabil Cel mai important criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul este capacitatea acumulatorului , indicatorul principal al performanței dispozitivului. Este esențial să optezi pentru un încărcător cu o capacitate mai mare decât cea a bateriei telefonului tău, fiindcă randamentul de încărcare atinge , de regulă, 60-70 % din valoarea menționată pe acumulator. Astfel, un acumulator extern de 4000 mAh poate încărca telefonul cu doar 2500 mAh .

Cea mai bună decizie pe care o poți face este să achiziționezi un încărcător cu o capacitate cât mai mare, de minim 9000 mAh , care să îți permită să încarci bateria telefonului de mai multe ori înainte de a necesita propria reîncărcare. Bineînțeles că performanțele cresc în cazul unui încărcător solar , cu ajutorul căruia cresc șansele de a rămâne conectat la lumea din jur.

Compatibilitate

În general, încărcătoarele portabile pot funcționa cu orice tip de dispozitiv care se poate încărca prin USB, însă pot apărea probleme de compatibilitate în ceea ce privește amperajul și voltajul bateriei telefonului. Verifică atent dacă aceste valori echivalează cu cele din specificațiile acumulatorului extern pentru a evita orice fel de problemă . în plus, mai ales dacă deții un dispozitiv de la Apple, verifică dacă bateria externă poate fi conectată la acel produs.

Conectori

Cu cât încărcătorul portabil prezintă mai mulți conectori, cu atât vei putea încărca mai multe dispozitive în același timp. Există pe piață acumulatori universali, ce oferă conectori variați pentru orice tip de dispozitiv, ceea ce te va scuti de achiziționarea mai multor tipuri de baterii externe adaptate pentru fiecare aparat.

Cel mai comun model de conector este cel de tip USB, fie 2.1A (oferă cea mai rapidă și eficientă încărcare ), fie 1 A.

Dimensiuni și greutate

Fiindcă probabil că îl vei purta mereu în buzunar sau în geantă, este util ca încărcătorul portabil să aibă dimensiuni cât mai practice și să fie cât mai ușor. Prin urmare, optează pentru un produs cât mai compact, cu o greutate sub 250 de grame.

Garanție și siguranță

Nu uita să verifici și perioada de garanție de care vei beneficia. Alege un încărcător portabil care să ofere cel puțin 1-2 ani garanție. Totodată, pentru a te asigura că durata de viață a încărcătorului nu va fi afectată de anumiți factori, optează pentru un produs care dispune de protecție contra supraîncălzirii, supraîncărcării, care poate controla tensiunea de intrare și de ieșire și care, astfel , îți va oferi siguranță și o garanție în plus a calității.

De acum ești pregătit să pleci în căutarea celui mai bun dispozitiv. Nu uita, alege inteligent !

Top Acumulatoare Externe

Nr. CrtIlustratieDescriere
1

ASUS ZenPower

Acest incarcator are o compatibilitate universala, puteti incarca cu el orice telefon sau camera foto. Are o capacitate mare de 10050 mAh si se incarca in 6 ore cu un cablu standard de 2A/5V. Dimensiunile sale sunt reduse si poate fi tinut cu usurinta in buzunar, constructia sa este una rezistenta avand carcasa din aluminiu anodizat.

Vezi pret si detalii

2

Samsung Fast Charging

Samsung Fast Charging este un dizpozitiv performant care are o capacitate de 10200 mAh si este compatibil cu orice tip de telefon. Designul este unul frumos si compact de culoare neagra, iar pentru afisarea starii de incarcare are indicatori LED. Pe langa celalalte un dezavantaj mic ar fi ca este putin mai greu si cantareste 290 grame.

Vezi pret si detalii

3

Romoss OEM Solo 5

O baterie externa pentru telefon la un pret foarte bun care in primul rand impresioneaza prin raportul excelent pe care il ofera intre portabilitate si performanta. Are o capacitate de 1000mAh, dar valoarea reala este undeva in jur la 7000 mAh. Alimentarea bateriei va dura aproximativ 7 ore.

Vezi pret si detalii

4 

E-Boda Power 230

E-Boda Power 230 are o capacitate de 4000 mAh, care va perminte sa alimentati un smartphone de 1,5 ori, Se poate folosi la absolut orice telefon, are si functia de lanterna, luminand cu ajutorului unui LED de culoare albastra. Incarcarea se face prin-un cablu USB, care il puteti conecta la laptop sau pc.

Vezi pret si detalii

5

Acumulator extern A+

Cel mai ieftin acumulator extern din topul nostru este acest model care are o capacitate de 2500mAh. Daca nu doresti sa investeti foarte mult intr-un incarcator extern acest model este o alegere buna. Are doar 70 grame si domenisiuni 90 x 35 x 22mm, care ii ofera o portabilitate crescuta.

Vezi pret si detalii