19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăPoliticăLa revedere Gabriela Firea! Favoriții PNL și PSD pentru conducerea Bucureștiului! Nicușor...

La revedere Gabriela Firea! Favoriții PNL și PSD pentru conducerea Bucureștiului! Nicușor Dan ar dominar în această competiție

Date:

Stiri Similare

În ciuda criticilor aduse lui Nicușor Dan de canalele media de-a lungul mandatului său, locuitorii Bucureștiului păstrează încrederea în actualul lor primar, iar sondajele recente îl indică pe acesta ca fiind câștigătorul viitoarelor alegeri locale, ce vor avea loc în curând. Cu toate că PNL a declarat că nu-l va sprijini pe primar în continuare, competiția pentru desemnarea unui nou candidat este acerbă.

Gabriela Firea, pe de altă parte, are șanse semnificative să ocupe din nou funcția de primarul capitalei, iar ultimele date de la CURS o plasează în preferințele a 33% din populație, însă membrii PSD nu par să o susțină pentru a ocupa din nou această poziție care i-a fost luată în urmă cu patru ani.

Sursele News18.ro indică faptul că liderul PSD Marcel Ciolacu și cei apropiați lui preferă un alt candidat, deoarece o revenire a Gabrielei Firea în prim-planul politicii ar putea consolida puterea acesteia și îi ar putea întări șansele de a conduce partidul în viitor.

Prin urmare, Dan Ostahie, fondatorul rețelei de magazine Altex, este cel pentru care se pledează în mod intens. Acesta ar putea candida ca independent cu susținere atât din partea PSD, cât și a PNL, ceea ce ar constitui un avantaj major pentru Nicușor Dan în cursa pentru primărie.

Cu Dan Ostahie în cursă, Nicușor Dan ar avea mari șanse în alegerile pentru Primăria Capitalei

Dan Ostahie nu este o figură foarte populară în rândul publicului larg, dar presa de scandal, precum CanCan, ar putea scoate în evidență unele aspecte controversate despre viața milionarului. De exemplu, un articol din Gândul îl portretizează pe Ostahie ca pe „milionarul stilat Dan Ostahie, cunoscut mai ales pentru gustul său pentru petreceri extravagante și substanțe de calitate”.

Sebastian Burduja se luptă de asemenea pentru nominalizarea ca și candidat, însă șansele lui la funcția de primar ar crește doar cu un suport comun din partea PSD și PNL. Prezența unui candidat social-democrat precum Gabriela Firea și a lui Nicușor Dan pe lista candidaților i-ar afecta semnificativ proporția voturilor.

Acum, chiar dacă părea improbabil, susținerea lui Dan Ostahie câștigă teren chiar și în sânul PNL, așa cum au relevat surse pentru News18.ro. Pentru Marcel Ciolacu, acesta ar fi scenariul ideal, permițându-i să o elimine pe Gabriela Firea din ecuație, însă un eșec în București ar putea aduce consecințe grave pentru el, mai ales dacă performanțele în alegerile parlamentare și europene nu sunt strălucitoare.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri