27.1 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăPoliticăLa revedere Klaus Iohannis! Se zvonește că președintele ar putea renunța la...

La revedere Klaus Iohannis! Se zvonește că președintele ar putea renunța la funcție în curând. Personalități notabile concurează pentru a-i succeda

Date:

Stiri Similare

Actualul mandat al lui Klaus Iohannis este pe cale să se încheie în acest an, însă există posibilitatea ca el să își dea demisia mai devreme. Motivul ar fi dorința lui de a deveni președinte al Consiliului Europei, un post pentru care se crede că ar avea susținerea Germaniei și Spaniei. În lipsa sprijinului, premierul Ungariei, Viktor Orban, un aliat al liderului rus Vladimir Putin, ar putea ocupa acea funcție.

Se preconizează că Klaus Iohannis ar putea să-și dea demisia pe parcursul acestui an, deschizând scenariul unor posibile alegeri anticipate. În acest interval, funcția de președinte ar fi asumată interimar de Nicoale Ciucă, președintele Senatului, care și-ar anunța și candidatura pentru președinție din partea PNL.

Deși Marcel Ciolacu susține că nu s-a decis încă să candideze pentru funcția de președinte al țării, este posibil să își găsească numele pe lista de candidați. De asemenea, din partea PSD, Mircea Geoană, în prezent secretar adjunct al NATO, ar putea intra în cursa prezidențială.

Cine ar putea să candideze pentru funcția de președinte

George Simion este propus de AUR ca președinte, în timp ce Diana Șoșoacă se visează deja conducând națiunea de la Cotroceni. Alte persoane importante care ar putea fi luate în considerare pentru candidatură sunt Dacian Cioloș și Cătălin Drulă.

Dan Barna, fost candidat al USR-PLUS cu aproximativ cinci ani în urmă, nu mai beneficiază de sprijinul niciunui partid. Acum, el ocupă poziția de europarlamentar și a pierdut conducerea partidului său, care între timp a suferit sciziuni.

Așteptăm să vedem dacă președintele Klaus Iohannis va alege să demisioneze. În prezent, se pregătește să țină un discurs în fața Parlamentului European, după ce a fost invitat de Roberta Metsola, un pas posibil către o candidatură europeană.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri