10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună lampă de birou cu LED

Cea mai bună lampă de birou cu LED

Date:

Stiri Similare

Deși pare un obiect banal de iluminat, oferta lămpilor de birou este foarte variată și de bogată și trebuie să îți permită să o alegi pe cea ideală pentru ține. Nu foarte scumpe, dar e bine să să te asiguri că lampa pe care o vei achiziționa este exact cea de care ai nevoie.

Sunt diverse criterii de luat în seama când cumperi o lampa cu LED: ambianța estetică, economia de  energie electrică, calitatea luminii pe care o va difuza, spațiul și tipul de birou unde va fi instalată lampa cu LED.

O lampă aleasă bine te va ajută să dai un randament mai bun la muncă de birou, iar o lampă aleasă greșit nu iluminează corect , îți crează dificultăți în muncă și nu va contribui la o atmosferă productivă.

Tipuri de lămpi de birou

Cel mai simplu criteriu pentru clasificarea unei lămpi de birou este sursă de lumină. Acesta criteriu este de fapt, cel care justifică diferența de preț dintre lămpile de birou.  Cele patru tipuri de surse de lumină sunt: lumină incandescentă/galbenă (bec clasic), lampă de birou fluorescentă, lampă cu halogen, lampa cu lumină albă (LED).

Lampă cu LED

Lampa care funcționează cu lumină albă sau așa numită lampa cu tehnologia LED este considerată de către toată lumea cea mai bună lampă de birou. Deși această lampa are preț ridicat, îți oferă numai avantaje. Lumina pe care o emană este albă, fiind foarte asemănătoare cu lumina naturală din timpul zilei.

Este foarte strălucitoare, și depășește că intensitate lămpile clasice incandescente. O lampa cu LED este ideală pentru a susține orice activitate de birou. Te va ajută să faci economii la energia electrică, iar durata de funcționare a unei lămpi cu LED atinge 10 000 de ore.

Modelul lămpii de birou

Lămpile de birou moderne se deosebesc mult în funcție de model. Există însă câteva caracteristici în funcție de modul în care vei folosi lampa sau o poți amplasa. Se pot deosebi trei tipuri de lămpi de birou în funcție de design. Când achiziționezi o lampa de birou cu LED, o vei alege pe cea care crezi că ți se potrivește cel mai bine.

Lampa cu tijă ajustabilă

O lampa birou cu tijă ajustabilă poate fi poziționată pe orice suprafață plană. În astfel de design, baza lămpii este prevăzută cu zone antiderapante. Principalul avantaj al unui astfel de lămpi cu LED  este că se poate ajusta atât pe înălțime, cât și în ceea ce privește direcția în care vrei să bată lumina.
Vei putea să te bucuri de o lumină mai difuză atunci când lampa va fi orientată către exterior și va atinge punctul cel mai înalt al tijei, sau te vei putea bucură de o lumină cât mai concentrată, putând astfel  să apropii și să orientezi lumina lămpii cât mai aproape de spațiul de lucru.

Lampa cu clemă de prindere

O astffel de lampa LED este comodă datorită portabilității. O lampa cu clemă va putea fi prinsă cu ușurință pe orice muchie de birou sau raft, dulap ori masă, ceea ce înseamnă că nu îți va ocupă prea mult spațiu pe birou, indiferent de mărimea lămpii. O lampa cu clemă e modelul cel mai cunoscut și vândut pe piață, și de cele mai multe ori acesta e construit cu o tijă reglabilă. În acest mod se îmbină avantajul ajustabilității extinse cu cel al portabilității și al economiei de spațiu.

Lampa de birou cu lupă

Modelul de lampă de birou cu lupă atașată este ales pentru a susține o muncă ce necesită studierea fină a detaliilor. Lampa cu lupă va ajută la scris sau citit documente care presupun observarea, analiză sau realizarea liniilor fine și detaliilor foarte mici.

Vederea este solicitată la maxim în cazul acestor nevoie de detalii și riscul de a-i deteriora prin obosire este mare,  iar atunci este important că o lampă  de birou să fie prevăzută cu o sursă de lumină puternică, preferabil LED, pentru a preveni din timp oboseală ochilor.

Caracteristici și recomandari ale lămpilor de birou

Lămpile de birou sunt corpuri de iluminat care funcționează pe principii foarte simple, și în general nu au nevoie de funcții speciale complexe, deoarece sarcina pe care o îndeplinesc este clară. Se recomandă că înainte de achiziție să verifici trei parametrii care țîn de funcționalitatea lămpii.

Un prim parametru important este intensitatea luminii. Unele lămpi de birou permit acest reglaj al intensității, de obicei în mai multe trepte de reglaj, sau au reglaj precis al intensității putând seta exact nivelul pe care îl preferi.

Un alt parametru tehnic este ajustabilitatea. Este o funcție care privește atât utilitatea cât și  partea estetică. Lămpile cu tijă sau cele cu clește de prins sunt cele mai ajustabile și ușor de folsit modele de pe piață. Cu cât o lampă are mai multe opțiuni de ajustare, cu atât mai bine. În folosirea lămpii contează evident consumul de energie, și în ce măsură va afecta acesta calitatea luminii.

În principiu, o lampă ce te va ajută să economiseșți energie, nu generează o lumină foarte intensă. Chiar dacă această regulă se aplică în cazul unor lămpi care nu funcționează cu bec incandescent, există modele special create pentru a realiza economie de curent electric, fără că acest aspect să afecteze în rău intensitatea luminii difuzate.

Lampa de birou oferă de obicei o lumina discretă. Fiabilitatea se referă la condițiile care asigură o durată de funcționare cât mai mare a lămpii de birou. Pentru o estimare a fiabilității, trebuie să iei în considerare condițiile de siguranță, precum și durabilitatea. În general, lămpile de birou sunt obiecte sigure care nu prezintă un risc mare de accidente.

De cele mai multe ori lămpile de birou cu LED sunt sigure. Asigură-te însă că priză la care o vei conecta este una care funcționează optim, pentru a evita deteriorări ale circuitului electric sau chiar un incendiu în cel mai rău caz.  În ceea ce privește durabilitatea, este bine să verifici durata de funcționare a fiecărui tip de sursă de lumină. Becurile cu LED au o durată de funcționare mai mare, dar costul de achiziție este mai mare.

Partea estetică ar putea părea un aspect minor. Într-adevăr, cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare sunt sursă de lumină și modelul ales pentru a-ți servi cât mai bine nevoile. Cu toate acestea nu trebuie să lași la o parte designul lămpii cu LED. Mare parte din productivitatea muncii la birou este sporitaă de un mediu de lucru plăcut. O lampă de birou care se asortează vizual cu restul stilului încăperii precum și cu design-ul biroului va face muncă la birou mult mai plăcuta, ceea ce te va ajută să lucrezi cu eficientă.

Top cele mai bune lampi de birou

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

LED Philips Hue Iris

Hue bridge este locul unde iau nastere lucrurile intelingente. Este piesa ce face legatura intre becuri si smartphone-ul dumneavoastra. Puteti conecta, prin intermediul aplicatiei, pana la 50 becuri. Pentru inceput, dupa ce becurie au fost instalate, trebuie doar sa descarcati aplicatia si sa va conectati la bridge.

2

TaoTronics TT-DL16

Lampa de birou multifunctionala TaoTronics va permite sa selectati din 5 moduri luminoase si 6 nivele de luminozitate pentru iluminarea perfecta. Cu un corp complet din metal si o lumina LED de inalta calitate poate fi de asemenea, o piesa de arta pe birou, indiferent daca este pornita sau oprita.

3

LED TaoTronics TT-DL11

5 moduri de iluminare si 7 niveluri de luminozitate: alegeti intre 5 moduri de culoare si 7 nivele de luminozitate cu un total de 35 de combinatii posibile. Controlul Lampii se face doar prin atingere utilizand tehnologia touch avand un meniu cu leduri.

4

LED VAVA VA-DL29

Modern si clasic in acelas timp: Cu un design atractiv lampa VAVA DL29 va schimba admosfera din camera ta intr-un mod placut. Are control tactic in partea inferioara. Tehnologia LED din designul clasic al becurilor ofera o durata de viata de peste 50000 de ore, fara a fi necesara schimbarea lor.

5

TaoTronics TT-DL19

Luminozitate si culoare reglabila: alegeti unul dintre cele 5 lumini, intre 3000K, 3500K, 4000K, 5000K si 6000K cu 5 nivele diferite de luminozitate fiecare. Adunand in total 25 de combinatii posibile obtineti intotdeauna modul de lumina cel mai potrivit pentru orice ocazie, indiferent daca studiati, lucrati sau va pregatiti de somn.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri