19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriLegislația a fost modificată din nou! O nouă hotărâre: Impozitul adițional pe...

Legislația a fost modificată din nou! O nouă hotărâre: Impozitul adițional pe care românii cu proprietăți și automobile de valoare trebuie să-l achite! ANAF are autoritatea să confiște totul.

Date:

Stiri Similare

Există o nouă sarcină fiscală pentru cetățeni – trebuie să completeze și să trimită declarația pentru impozitul pe bunurile de valoare mare la Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

Impozitul adițional, activ pe durata a cinci ani, se referă la impozitarea luxului pentru case și automobile cu preț mare.

După ultimele reglementări, persoanele obligate trebuie să-și facă declarația pentru impozitul pe bunurile de valoare mare și să o prezinte la ANAF sau printr-un reprezentant autorizat. Se impune transmiterea acestui document până pe 30 aprilie al fiecărui an fiscal.

Pentru bunuri imobile, impozitul este impus la un procent de 0,3% pentru sumele care trec de 2,5 milioane de lei, aproximativ 500.000 de euro. În cazul autovehiculelor, impozitul aplicat este de 0,3% din partea sumei peste 375.000 de lei, sau 75.000 de euro.

Impozitul trebuie achitat atât de către persoanele fizice, cât și de cele juridice

Noul impozit de lux prezent în Legea 296/2023 se adresează atât cetățenilor, cât și companiilor care posedă împroprietări sau vehicule înregistrate în România, cu valoare ce depășește anumite praguri.

Indivizii care dețin case evaluate la sume mai mari de 2,5 milioane de lei și persoanele fizice sau companiile care au vehicule al căror preț de achiziție e peste 375.000 de lei vor avea de plătit acest impozit.

Impozitul este datorat pe o perioadă de cinci ani de la anul fiscal în care vehiculul este livrat sau pentru durata rămasă până la finalul a cinci ani de la această dată pentru vehiculele livrate anterior.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri