6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriLucrătorii care vor beneficia de un venit lunar de 25.000 de lei....

Lucrătorii care vor beneficia de un venit lunar de 25.000 de lei. Executivul a hotărât brusc o majorare salarială de 15%. Surpriza a fost generală

Date:

Stiri Similare

La începutul săptămânii, oficialii din cadrul Federației Sindicale Sanitas au anunțat o știre mult așteptată de angajații din sănătate.

Acest anunț se referă la un pact cu Executivul privind o creștere a salariilor de bază cu 15%, aceasta fiind împărțită în două părți separate.

Dialogul care a avut loc la Palatul Victoria a facilitat încheierea acestui acord legat de creșterile salariale în sectorul sanitar.

Conform detaliilor dezvăluite de către liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, și primul vicepreședinte al federației, Iulian Pope, această majorare salarială va fi pusă în aplicare în luna martie și apoi în luna iunie, adăugându-se la creșterea de 5% deja stabilită pentru toată structura bugetară de la 1 ianuarie 2024.

Această majorare salarială se adaugă la progresele din 2017, când veniturile cadrelor medicale și ale personalului din spitale au avut o creștere importantă prin implementarea legii salarizării, care a stabilit un venit brut minim de 15.000 de lei pentru medici.

Leonard Bărăscu a explicat și detaliile implementării acestei creșteri, accentuând că nu se referă la „anvelopa salarială” generală, ci la creșteri direct în salariul de bază. Aceasta va reprezenta un stimulent economic important pentru angajații din domeniul sanității, începând cu o creștere inițială de 15% care va fi activă în viitorul apropiat și urmată de o a doua etapă de majorare, cu procentul precis nespecificat.

Cât vor câștiga medicii și asistentele

Asistenta medicală care câștiga inițial un venit brut de 4.800 de lei va beneficia de sporuri suplimentare. Acestea cuprind un bonus de 600 de lei, venituri extra de 3.500 de lei pentru turele de noapte, 500 de lei pentru lucrul în weekenduri, un bonus de 314 lei pentru alimentație și alte 800 de lei venituri adiționale. Rezultatul este că venitul total brut al unei asistente medicale va atinge 10.000 de lei.

Un doctor al cărui venit de bază era de 16.000 de lei va primi un supliment de 1.100 lei pentru condițiile de muncă, 7.700 de lei pentru turele de gardă și 700 de lei ca indemnizație pentru titlul academic de doctor, plus o sumă de 270 de lei pentru alimentație. După aceste adăugiri, venitul total brut al unui medic va ajunge la 25.000 de lei.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri