19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriMETEO. Se anunță o schimbare drastică a vremii! România sub influența unui...

METEO. Se anunță o schimbare drastică a vremii! România sub influența unui val polar! Prognozele indică scăderi semnificative ale temperaturii. Meteorologia a actualizat predicțiile

Date:

Stiri Similare

METEO. Din data de marți, 13 februarie, un front polar va traversa spațiul românesc. Specialiștii de la Serviciul Național de Meteorologie prevăd condiții meteo surprinzătoare, cu reîntoarcerea zăpezii și ploi abundente.

Serviciul Național de Meteorologie a emis o actualizare pentru ziua de marți, 13 februarie. Potrivit specialiștilor, un front polar afectează România, cauzând o schimbare bruscă a condițiilor meteo față de sfârșitul de săptămână trecut.

Prin urmare, bazându-se pe noile date meteorologice, vom avea parte de ninsori puternice la altitudini înalte, în zona montană. De asemenea, se așteaptă precipitații mixte și ploi ample.

Viteza vântului va crește în anumite regiuni, generând astfel o atmosferă destul de neprielnică pentru ziua de marți, 13 februarie. De asemenea, temperaturile vor aduce surprize neașteptate.

Meteorologii ne informează că temperaturile vor varia, atingând maxime de 15 grade Celsius în unele zone, dar nu vor trece de 5 grade în altele. Pe timp de noapte, se vor înregistra minime de până la 6 grade și chiar -2 grade Celsius.

METEO. O întorsătură radicală a vremii începând cu marți, 13 februarie. Avertizare de la meteorologi

„Pe teritoriul național, condițiile climatice se vor răci comparativ cu zilele ce au precedat, răcirea fiind mai pronunțată în regiunile centrale și nordice, însă temperaturile vor rămâne pe ansamblu peste valorile tipice pentru această perioadă. Cerul va fi mai mult noros și se vor înregistra precipitații temporare în Transilvania, Maramureș și majoritatea zonelor din Moldova, precum și izolat în alte regiuni.

În zonele montane, precipitațiile vor fi preponderent sub formă de ploaie, transformându-se treptat în ninsori la altitudini care depășesc în general 1400 de metri. Spre sfârșitul intervalului, vor fi și precipitații mixte în anumite zone joase din Transilvania și Moldova.

Cantități izolate de apă vor depăși 15…20 l/mp, în special în regiunile montane. Vântul va sufla în general slab până la moderat, cu intensificări temporare la înălțimi ale Carpaților Meridionali, dar și în Moldova, Dobrogea, punctual în Muntenia și Oltenia și sporadic în alte locuri”, conform celor mai recente date transmise de meteorologi.

În București, de asemenea se preconizează o scădere a temperaturilor pentru marți, 13 februarie. Meteorologii anticipează valori maxime de până la 13 grade Celsius, față de 21 grade cât s-au înregistrat în weekend.

Noaptea, termometrele vor indica minime de 5-6 grade Celsius. Sunt prognozate precipitații, mai ales în partea a doua a zilei, și vânt de intensitate slabă până la moderată.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri