13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriCea mai bună motocoasa electrică

Cea mai bună motocoasa electrică

Date:

Stiri Similare

Pentru o gospodărie țărănească, o grădina mare sau o curte cu livezi de pomi fructiferi de cel mult 2 ha, atunci îți este de folosință o motocositoare. Un astfel de utilaj este eficient în fabricarea ușoară a fanului, indiferent de starea terenului sau de iarbă crescută în livada. Motocositoarele sunt aparate profesioniste, create să reziste unor condiții de lucru complicate pe o perioada lungă de timp.

În principiu, motocoasa este o cositoare mecanică,care are un motor ce transmite mișcarea către aparatele de tăiere (bare de tăiere) așezate în față. Gradul de manevrare al motocoasei este unul ridicat, ghidajul simplu este esențial atunci când e vorba de tuns iarbă pe o pantă, iar ghidonul este reglabil în înălțime și în lateral, și atunci direcția este ușor de schimbat. Schimbarea automată a gradului de tăiere este ușor de realizat datorită unui diferențiator cu blocaj de la bară de tăiere.

Motocoasele electrice au un motor mai silențios și o greutate mai mică decât motocoasele cu motor cu benzină. Când foloseșți o motocoasa electrică nu mai trebuie să faci un amestec de benzină și uleiul. Motocoasa electrică nu are niciun fel de emisii poluante, fiind inlocutorul ecologic perfect al motocoasei cu benzină.

Există motocoase fără fir, care folosesc acumulator pentru funcționare în loc să aibă un cablu ce trebuie conectat la o priză de curent electric. Motocoasele cu fir trebuie în mod firesc să fie legate la curent electric, iar această dependență este un inconvenient.

Motocoasele electrice fără fir elimina condiția de a fi legat de un fir, dar bateria acestor moltocoase oferă o autonomie între 20 de minute și o ora de funcționare. Motocoasele electrice cu fir îți oferă puterea maximă de funcționare pentru cât timp ai nevoie. Atunci când cauți cea mai bună motocoasa, trebuie să ții cont de anumite caracteristici și parametri tehnici, altfel rișți să fie o investiție inutilă și costisitoare.

Caracteristici motocoase

Puterea

Puterea generată de motorul este cel mai important parametru tehnic al motocoasei. Cu cât motocoasa electrică are mai multă putere, cu atât mai rapid se învârte firul de tăiere și motocoase tunde rapid toate buruienile și iarbă nedorită. Trebuie să achiziționezi pe cât posibil o motocoasa electrică cu o putere a motorului cât mai mare și un număr de rotații pe minut cât mai mare.

Motocoasa electrică trebuie aleasă în așa fel încât să fie potrivit de înalta pentru a fi manevrată cu ușurință, să fie simplu de cărat și să nu incomodeze în timpul tunsului. O motocoasa de calitate poate fi folosită de către oricine, nu este grea și are viteză suficient de mare pentru a tunde rapid buruienile.

Alimentare la curent electric

Caracteristicile importante sunt sunt greutatea utilajului și felul în care firul este alimentat (automat sau prin avans manual). În plus față de cele două, este importantă și posibilitatea reglării unghiului de tăiere pentru a putea să tăi ierburile și de sub terase, între tufișuri, în jurul copacilor sau în orice alt loc strâmt sau cu suprafață neregulată.

Ușurință în folosire

Un alt factor important în alegerea motocoasei ideale este felul în care această distribuie firul de tăiere. Cea mai mare problema cu o motocoasa electrică este modul în care această dozează firul de tăiere. Unele modele pot folosi o lungime a firului prea lungă sau prea scurtă, sau acesta se poate încurcă mai mereu, luându-ți mai mult timp să rezolvi problemele acestuia decât să tăi buruieni.

Un alt factor care influențează pozitiv ușurință în folosire a unei motocoase electrice este existența unui cablu de alimentare suficient de lung încât să ofere mișcări libere cât mai îndepărtate , existența unei scule speciale care să te ajute la inserarea firului și dacă are un cârlig pentru agățarea cablului electric.

Service și garanție

Motocoasa electrică este bine să aibă un termen de garanție corespunzător, pentru cazul în care nu funcționează corespunzător. De aceea este recomandabil să alegi un producător care oferă garanție cât mai mare și un service prompt și rapid. Dacă achiziționezi cea mai bună motocoasa electrică vei reuși să scurtezi gazonul, să tăi buruienile nedorite și să o depozitezi până la următoarea folosire ,în garaj, terasă sau dulapul mare din debara. Pentru grădinile mici și medii, este necesară o motocoasa care să îți ușureze muncă, să elimine buruienile și să aranjezi aspectul curții cu iarbă.

Top cele mai bune motocoase electrice

Nr. Crt Ilustratie Descriere
1

HECHT 1445

Trimmer electric pentru iarba portabil si cu operare manuala, actionat de un motor electric
de 230 V si 50 Hz.. Pentru a proteja utilizatorul, produsul este echipat cu o aparatoare care acopera dispozitivul de taiere.

2

Raider RD-EBC04

  • Alimentare: 220V 50Hz
  • Putere: 1200W
  • Rotatii lama: 11000min-1
  • Diametru de taiere lama: 230mm
  • Rotatii mosor: 7300min-1
  • Diametru de taiere mosor: 380mm

3

Steinhaus PRO-TR500

Coasa electrica Mastery PRO-TR350 foloseste fir de 1,6mm cu diametru hexagonal pentru tunderea gazonului pe suprafete si gradini mici, precum si pe langa arbusti.
Functioneaza cu un motor electric de 500W iar capul semi-automat dotat cu 2 fire de taiat asigura un diametru de taiere de 300mm. Nivelul de zgomot este de 96 (dB)

4

MAKITA UR3000

MAKITA UR3000 este un trimmer ce se caracterizeaza prin manevrabilitate deosebita avand un design modern si adecvat tuturor normelor de siguranta aflate in vigoare. Tija usoara de aluminiu cat si sistemul antivibrant este extrem de eficient pentru utilizarea fara efort intr-o perioada mai indelungata de timp.

5

Bosch ART 23 SL

Sistemul „Semi-Auto Feed“: elibereaza automat firul de trimmer in momentul pornirii, asigurand astfel intotdeuna lungimea optima a firului.
• Operare simpla: motorul usor si constructia echilibrata a sculei electrice asigura o buna manevrabilitate.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri