6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriNăscut în această perioadă? Aşteaptă-te la o pensie redusă din septembrie 2024....

Născut în această perioadă? Aşteaptă-te la o pensie redusă din septembrie 2024. Informații pentru persoanele vârstnice

Date:

Stiri Similare

Persoanele născute în anumite intervale de timp s-ar putea confrunta cu o scădere a sumei pensiei începând cu luna septembrie a anului 2024, când este prevăzută ajustarea pensiilor. Dar care va fi cuantumul pensiei?

Calculul pensiilor va fi actualizat începând cu 1 septembrie, odată cu punerea în aplicare a noii legi a pensiilor, care aduce o formulă modificată de stabilire a pensiilor. Pensionarii trebuie să cunoască câteva detalii esențiale.

În principal, reformularea calculelor va aduce pensii majorate pentru cei care au muncit perioade lungi de timp. În principiu, ar fi de preferat să fi muncit mai mult de 35 de ani.

În plus, noul calcul de stabilire a pensiilor scade relevanța categoriilor de muncă în privința beneficiilor financiare și va rezulta în pensii reduse pentru cei care au muncit mai puțin de 25 de ani.

Pensionarii care se vor confrunta cu o diminuare a pensiei din septembrie 2024

Cand vine vorba de recalcularea pensiilor, unii pensionari vor fi dezavantajați. Elemente cum ar fi anul nașterii și numărul de ani lucrați, dar și alte aspecte critice vor avea un impact.

Analiștii de la newsweek.ro au simplificat aceste informaţii pentru o mai bună înțelegere. Potrivit surselor lor, pensionarii ale căror pensii vor fi reduse prin recalculare, vor continua să primească suma actuală, conform legislației.

Este util să se știe dinainte cine va fi afectat și cine nu. Conform surselor amintite, aproape 2 milioane de pensionari vor păstra pensia actuală după recalculare, chiar dacă în mod normal acestea ar fi diminuate.

O situație dată de newsweek.ro se referă la persoanele născute între octombrie 1958 și iunie 1961. Cei care s-au pensionat la 61 sau 62 de ani ar trebui să primească pensii reduse.

Și pensionarii născuți între octombrie 1952 și iulie 1953 se află în aceeași situație. Astfel de calcule pot ajuta unii pensionari să înțeleagă de ce pensia lor nu va fi majorată începând cu septembrie 2024.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri