26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriNoua procedură de achiziție a biletelor CFR devine efectivă de la 1...

Noua procedură de achiziție a biletelor CFR devine efectivă de la 1 februarie. Anunț vital pentru călători

Date:

Stiri Similare

Compania CFR modifică regulile legate de achiziția biletelor de tren pentru o rută des utilizată de către cetățenii români, schimbările urmând să fie implementate din prima zi a lunii februarie.

CFR Călători anunță modificări importante în procesul de achiziție a biletelor pentru trenurile care circulă între Gara de Nord și Aeroport. Se anunță că, începând cu data de 1 februarie 2024, călătorii nu vor mai putea să procure bilete de la controlorii prezenți în trenuri. Este necesar ca pasagerii să își asigure biletele înainte de călătorie pentru a preveni orice probleme.

Înainte de aceste schimbări, pasagerii puteau să achiziționeze bilete de la controlorii din tren la prețul standard. Acum, biletele trebuie cumpărate înainte de calatorie din diferite surse:

1. De la casierii CFR.
2. Prin intermediul aplicației mobile CFR.
3. Utilizând automatele de bilete din stații.
4. Prin intermediul aplicației 24pay.

Opțiuni pentru cei fără bilet în tren

Pentru călătorii care urcă în tren fără bilet, în special cei din zonele PO Parc Mogoșoaia și PO Patinoar unde nu sunt disponibile case de bilete sau automate, există posibilitatea de a folosi validatoarele contactless pentru carduri bancare sau de transport disponibile în tren. În cazul în care călătorii nu dețin un bilet valabil sau nu efectuează validarea, vor fi supuși unei taxe suplimentare.

Prețul standard al unui bilet pentru ruta Gara de Nord – Aeroport este de 5,5 lei. Taxa pentru achiziționarea biletului direct în tren este de 11 lei, rezultând un preț total de 16,5 lei pentru cei care nu și-au procurat biletul înainte de călătorie.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri