13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriNoua structură de tarifare pentru locurile de staționare din Capitală a fost...

Noua structură de tarifare pentru locurile de staționare din Capitală a fost stabilită! Cum poți parca fără a plăti. Procesul e simplu

Date:

Stiri Similare

Tarifele pentru parcările din București constituie o provocare regulată pentru șoferi.

În anumite cazuri, cei care conduc mașini pot să nu plătească pentru parcări dacă respectă niște criterii anume. Iată cum poți să te bucuri de avantajul de a parca gratuit în Capitală în 2024.

Costul standard pentru o oră de staționat în oraș este de 5 lei, de la 8 dimineața până la 8 seara. Aceste costuri pot fi o greutate pe umerii șoferilor; ca soluție, se oferă abonamentele pe lună care simplifică efectuarea plăților și elimină incomoditatea plății cu fiecare parcă.

Hotărârea nr. 706 datată 22.12.2022 emisă de Consiliul General al Municipiului București aduce vești pozitive pentru proprietarii de vehicule electrice sau hibride. Aceștia au dreptul de a parca gratis în parcările publice de interes general, aceasta fiind o metodă de stimulare a adopției autovehiculelor prietenoase cu mediul.

Criterii pentru a parca fără costuri

Pentru a se bucura de privilegiul de a utiliza spațiile de parcare publice fără a plăti, deținătorii de mașini electrice și hibride trebuie să respecte niște reguli:

1. Trebuie să ai mașina înregistrată în Municipiul București.
2. Vehiculul trebuie să fie listat în registrul specific pentru mașini electrice și hibride.
3. Procesul de înregistrare se face printr-o solicitare din partea proprietarului mașinii.

Există însă excepții de la regulă. Mașinile electrice care poartă reclame pentru inițiative comerciale nu sunt incluse în schema de gratuitate. Proprietarii trebuie să înregistreze mașina pe portalul online al registrului de mașini electrice și hibride, oferind informații cum ar fi numărul de înmatriculare al vehiculului.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri