3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriNu mai e permis să faci asta pe autostradă! Mulți conducători auto...

Nu mai e permis să faci asta pe autostradă! Mulți conducători auto nu sunt în temă! A intrat în vigoare o lege nouă cu amenzi de până la 825 de lei imediat

Date:

Stiri Similare

Regulamentul de circulație stabilește în mod specific situațiile în care se pot activa luminile de urgență și momentele când acestea trebuie oprite. Nerespectarea acestor reguli duce la pedepse financiare semnificative.

Nerespectarea acestor reguli poate conduce la aplicarea unor amenzi serioase, iar din startul acestui an, s-a crescut valoarea sancțiunii pentru această încălcare la 165 de lei, cu o diferență de 20 de lei față de anul trecut.

Pentru a preveni primirea amenzilor, conducătorii auto trebuie să cunoască în ce cazuri e legal să utilizeze luminile de urgență.

Situațiile aprobate includ când mașina este oprită fără voie pe drum, când circulă cu viteza redusă și prezintă un risc pentru ceilalți utilizatori ai drumului sau când este tractată.

Amendă între 660 și 825 de lei pentru activarea nejustificată a luminilor de urgență

Activarea luminilor de urgență fără o situație reală de necesitate, cum ar fi căutarea unui loc de parcare, poate duce la penalizări financiare considerabile.

Valorile amenzilor pot oscila între 660 și 825 de lei. Dacă parcare se face în mod incorect, șoferii riscă și o amendă suplimentară.

Aceasta se referă la sancțiunea pentru oprirea sau staționarea ilegală, unde costurile pot atinge 495 de lei.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri