26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriO experiență nouă cu Sameday easybox? Compania anunță schimbări excelente pentru clienții...

O experiență nouă cu Sameday easybox? Compania anunță schimbări excelente pentru clienții ei

Date:

Stiri Similare

Sameday, pioneera curieratului românesc pe plan internațional, a terminat 2023 cu un avans major al veniturilor de grup, de peste un sfert, depășind cifra de 1 miliard de lei, datorită tacticii de investiții stratejice și acaparării unei porțiuni mai mari din piață. Astfel, compania încheie încă un an cu o creștere puternică din punct de vedere financiar, menținând tendința ascendentă din anii anteriori.

În anul 2023, numărul magazinelor online care au ales colaborarea cu Sameday a urcat cu 43% față de anul anterior, ajungând la peste 24.000. Această creștere reflectă încrederea pe care o au companiile, mai ales cele online, în serviciile oferite de firma ce a introdus sistemul easybox în România. De asemenea, aceasta reprezintă rodul consolidării parteneriatelor pe plan local și al expansiunii pe piețele internaționale.

„Pentru Sameday, 2023 a fost un an cheie în istoria firmei, recoltând fructele eforturilor făcute recent. Am observat o creștere notabilă în toate domeniile de activitate, subliniind dedicarea noastră constantă către inovație, calitate și perfecționarea experienței utilizatorilor. Privind în urmă la acest an plin de succese, ne simțim motivați să continuăm să stabilim norme în industria de livrare curierat și să oferim soluții logistice care susțin dezvoltarea comerțului electronic la nivel regional,” a spus Lucian Baltaru, CEO al Sameday Group.

Investiții considerabile din partea Sameday în 2023 pentru satisfacția clientului

Grupul Sameday a investit în cursul anului trecut peste 100 de milioane de lei, cu cea mai mare parte a fondurilor destinate dezvoltării de soluții tehnologice pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor, capacitatea de procesare și infrastructura de easybox-uri. Investițiile au dus la o mai mare transparență și un control îmbunătățit asupra proceselor logistice, consolidând astfel încrederea consumatorilor în firma de curierat.

Din 2023, Sameday își extinde serviciile de livrare și către clientela individuală, mărind astfel gama de oferte de distribuție pentru consumatori. În noiembrie, compania a introdus serviciul SAMEDAY easyway, care permite oricui să expedieze colete între diferite easybox-uri.

easybox câștigă teren printre preferințele clienților

Folosind sistemul easybox, Sameday a gestionat în 2023 livrarea a peste 41 de milioane de colete, marcând o creștere de 47% față de anul trecut.

Atractivitatea easybox-urilor vine din flexibilitatea lor, ușurința în utilizare și localizarea lor convenabilă față de zonele unde locuiesc clienții. La sfârșitul anului 2023, rețeaua transfrontalieră de easybox avea 5.009 puncte. În România existau 3.903 de puncte în 464 de localități, în Ungaria se găseau 700 de puncte în 281 de localități, iar în Bulgaria erau răspândite 406 puncte în 61 de localități.

Sameday și-a lărgit baza pe plan internațional

De-a lungul anului 2023, Sameday a organizat livrarea a peste 80 de milioane de colete în România, Ungaria și Bulgaria. Chiar în contextul unei economii instabile, Grupul Sameday și-a întărit poziția pe piața Europei de Est, extinzându-și activitatea în Ungaria și Bulgaria, națiuni care au arătat creșteri remarcabile în diferite sectoare în cadrul anului 2023.

Astfel, Sameday a devenit un vector esențial pentru extinderea comerțurilor online românești peste granițe prin oferirea unei livrări rapide și sigure. În comparație cu 2022, numărul magazinelor online care au optat pentru serviciileExpedițiile internaționale s-au mărit de două ori, marcând o creștere de 106%.

În cursul ultimului an, progresul companiei Sameday subliniază eforturile susținute pentru a furniza servicii de livrare complexe și soluții logistice avansate pentru clienți. Contribuția semnificativă la aceste rezultate provine de la serviciile de livrare transfrontaliere și de la prestațiile filialelor din Ungaria și Bulgaria. În 2023, Sameday a celebrat trei ani de activitate pe piața ungară și a marcat un an complet de operare în Bulgaria, țară în care a pătruns în 2022.

Sameday Group preconizează să aloce peste 300 de milioane de lei în investiții în 2024.

Grupul Sameday intenționează să continue evoluția pozitivă și în anul 2024, concentrându-se pe îmbunătățirea experienței consumatorilor și integrarea de tehnologii de ultimă oră. Pentru acest an, planul companiei este să investească peste 300 de milioane de lei, investiția majoritară urmând să fie canalizată în expansiunea rețelei de lockere easybox, dezvoltarea tehnologică și creșterea eficienței și vitezei proceselor de prelucrare și distribuție a comenzilor.

După succesul obținut în România, compania aspiră să extindă și în regiune soluțiile sale digitale ce augmentează experiența utilizatorilor și a colaboratorilor. Printre aceste soluții inovatoare se numără Aplicația SAMEDAY (o aplicație pentru smartphone-uri care oferă transparență și mai multe opțiuni de gestiune a procesului de livrare al pachetelor), UNNO (o aplicație de gestionare a tichetelor pentru parteneri, care permite monitorizarea în timp real a solicitărilor), IDM (Management Interactiv al Livrării – un instrument ce asigură previzionarea perioadei de livrare) și SAMY (asistentul virtual disponibil non-stop pentru suportul clienților).

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri