10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăTravelO localitate de poveste din România unde se zice că a locuit...

O localitate de poveste din România unde se zice că a locuit divinitatea principală dacică. În aceeași zonă este și o mănăstire la care se întâmplă lucruri miraculoase. Este o destinație de vizitat obligatoriu

Date:

Stiri Similare

Programul de explorare turistică „ROventura” ne invită sâmbătă, la ora 14:45, pe Kanal D, să descoperim unele dintre cele mai frumoase sate turistice tradiționale din România, ajungând și în Polovragi, o localitate pitorească cu un patrimoniu cultural impresionant.

Povestea lui Zalmoxis, istoria mănăstirii vechi de peste cinci secole, frumusețile naturale ale Peșterii Polovragi și impresionantele chei ale Oltețului sunt o experiență de neratat, odată ce vizităm Oltenia de sub Munte, locul unde ne vom delecta și cu o poveste vie despre tradiții și ospitalitate.

Împreună cu George Mihai și Andreea Străvoiu, gazdele emisiunii „ROventura”, ne îndreptăm spre impresionantele chei, care fac legătura cu Peștera Polovragi, celebră pentru colonia sa amicală de lilieci, dar și pentru mitul care spune că aici și-a avut căminul marele zeu al dacilor.

Straturile de calcit au transformat aspectul structurilor interioare din peșteră de-a lungul timpului, iar după o vizită în Peștera Polovragi, simți cum te îmbogățești pe plan spiritual.

Esențial este să vizităm și locul unde se simte încă influența lui Brâncuși în cadrul taberei de sculptură, pentru ca apoi să ne îndreptăm atenția spre Mănăstirea Polovragi, un edificiu construit în anul 1505, care a fost loc de rugăciune neîntrerupt timp de peste cinci secole.

O veritabilă oază a obiceiurilor locale din Oltenia de sub Munte, Polovragi ne câștigă inima, așadar nu pierdeți sâmbătă, la ora 14:45, o nouă ediție „ROventura”, cu George Mihai și Andreea Străvoiu, pe Kanal D.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri