3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriO necesitate alimentară de bază s-a majorat considerabil în preț pentru români!...

O necesitate alimentară de bază s-a majorat considerabil în preț pentru români! Costul a urcat cu 5 lei și urmează să crească

Date:

Stiri Similare

De la începutul anului, aceste articole alimentare au cunoscut o creștere semnificativă în preț. Deși nu se observă imediat pe rafturi, românii simt aceste creșteri în portofelele lor.

Cu ocazia Anului Nou 2024, am asistat la creșteri de preț considerabile. Și cel mai depriment este că printre aceste creșteri se găsesc produsele esențiale din bucătăria fiecărui român.

Au fost majorate cotele de TVA, au fost introduse noi impozite pentru companii, iar creșterea accizelor cu siguranță va afecta bugetul românilor, dacă nu s-a resimțit deja.

Ce alimente au devenit mai costisitoare odată cu începutul noului an? Unii români s-ar putea să nu observe aceste creșteri, în special când fac cumpărături ample. Și pentru că ne referim la produse fundamentale, chiar dacă prețurile lor au urcat, românii tot nu pot renunța la ele.

Alimente care au cunoscut majorări de peste 5 lei

Conform Antena 3 CNN, prețul unui kilogram de ceapă a urcat de la 3 lei la 7 lei. În mod similar, acum se adaugă 5 lei la costul unui kilogram de roșii.

Nu doar legumele au devenit mai scumpe, dar și unele tipuri de carne. De exemplu, Antena 3 CNN a consemnat că prețul mușchiului de porc a crescut cu 4 lei pe kilogram.

O rază de speranță vine de la câteva produse care își mențin prețurile. De exemplu, jumările și cârnații nu s-au scumpit, și se spune că nici carnea de pui nu a suferit modificări de preț.

Lista este lungă atât pentru alimentele ale căror prețuri s-au majorat, cât și pentru cele rămase la același cost. Dar un lucru este sigur: în aceste vremuri economice complicate, fiecare leu contează pentru români.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri