19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriO nouă obligație fiscală impusă de ANAF pentru cetățeni! Toți românii vor...

O nouă obligație fiscală impusă de ANAF pentru cetățeni! Toți românii vor avea de suportat această povară. Decizie legislativă adoptată în grabă!

Date:

Stiri Similare

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) plănuiește să introducă un impozit pe zahăr utilizat în produsele de patiserie. Experții financiari consideră că Autoritatea are două căi de abordare, ambele prezentând dificultăți în implementare.

Contribuabilii vor trebui să plătească impozite pentru cantitatea de zahăr din dulciuri, Fiscul urmând să ceară rețetele cofetarilor pentru a determina cât trebuie să fie taxarea.

Specialiștii fiscali vor investiga dacă dulciurile includ mai mult de 10 grame de zahăr adăugat per 100 de grame de produs finit, stabilind o taxă adițională de 19% dacă se trece de această limită.

Noile norme includ în definiția zahărului adăugat o serie de substanțe dulci, precum zahărul de cană, zahărul brun, diverse siropuri și alți îndulcitori.

Deci, limita de 10 grame de zahăr per 100 de grame ia în calcul definiția completă inclusă în noile reglementări legale.

ANAF va cere rețetele produselor de patiserie

Specialiștii în domeniul economic sunt de părere că punerea în practică a acestui plan va prezenta provocări, având în vedere că inspectorii ANAF ar trebui să analizeze rețetele pentru a calcula cu exactitate cantitatea de zahăr folosită.

Un alt scenariu ar implica obligația cofetarilor de a trimite lunar la ANAF formulările dulciurilor pentru a se asigura o impozitare justă a acestora.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri