13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăEconomieO transformare importantă la Revolut! Cadou de valoare pentru toți utilizatorii! Ce...

O transformare importantă la Revolut! Cadou de valoare pentru toți utilizatorii! Ce trebuie să cunoască persoanele cu cont în această platformă financiară online

Date:

Stiri Similare

Revolut, platforma internațională de servicii financiare, cu peste 35 de milioane de utilizatori în întreaga lume și peste 3,5 milioane în România, a informat publicul despre lansarea unui nou instrument de depistare a fraudelor în investiții și de pe alte platforme financiare, aplicabil la utilizarea cardurilor pentru tranzacții online.

Această instituție financiară electronică, pe lângă sistemele existente de securitate, include acum și o metodă avansată ce utilizează inteligenţa artificială pentru a identifica tranzacţiile suspecte și a împiedica pierderea banilor clienților.

Capacitatea recentă a Revolut de a recunoaște tentativele de înșelătorie legate de investiții sau plățile îndreptate către entități financiare ilegitime se bazează pe folosirea tehnologiei de învățare automată pentru a percepe dacă un utilizator este victima unui posibil act de fraude.

Detalii privind actualizarea de la Revolut

Echipa Anti-Fraudă a organizației a dezvoltat această funcție, care evaluează dacă interacțiunile clientului cu aplicația se aliniază cu tiparele cunoscute de fraude și, dacă este necesar, oprește tranzacția. Astfel, utilizatorul este avertizat despre potențialele pericole financiare și este îndrumat către o secțiune din aplicație care îl ajută să recunoască riscurile implicite.

În acest moment, clientul trebuie să ofere detalii suplimentare referitoare la tranzacția încercată, astfel încât să se poată verifica dacă este manipulat de escroci. În continuare, sunt prezentate scenarii comune de fraudă pentru ca utilizatorul să evalueze mai meticulos rațiunea efectuării plății. În plus, Revolut poate să direcționeze utilizatorul spre o discuție prin chat cu un expert în fraude al Revolut pentru a investiga și mai mult posibilitatea existenței unei fraude.        

Imediat după implementarea acestui sistem de prevenire, Revolut a remarcat o scădere de 30% a sumelor sustrase fraudulos, în special în cazurile de fraudă prin platforme de investiții sau financiare online. Această nouă funcționalitate a Revolut este accesibilă tuturor clienților săi pe plan internațional.

„Este entuziasmant să introducem o funcție nouă ce se bazează pe inteligența artificială pentru a împiedica clienții să fie victime ale escrocilor. Am alocat mult timp designului și verificării acestei funcții pentru a asigura siguranța utilizării fondurilor de către utilizatorii noștri. În loc să blocăm accesul la toate tranzacțiile cu criptomonede sau investiții, care pot fi legitime, dorim să garantăm că transferurile clienților sunt efectuate în totală cunoștință de cauză și să avertisăm pe cei care ar putea fi vizați de escroci, oferind astfel mai multă securitate și autonomie acțiunilor clienților”, a menționat David Eborne, Head of Fraud la Revolut.  

În 2023, potrivit datelor Revolut, 59% din fondurile pierdute se datorau schemelor de investiții frauduloase, deși acestea constituiau doar 14% din totalul incidentelor de fraudă înregistrate. Astfel, chiar dacă aceste cazuri par să fie mai puțin frecvente, impactul financiar asupra victimelor este considerabil.

Pe de altă parte, fraudele legate de achiziții online au fost mai comune, reprezentând 62% din cazurile totale de fraudă la nivel mondial, în aceeași perioadă. Deși valoarea cumulată a acestor fraude reprezintă mai puțin de 9% din totalul pierderilor, arată că sunt afectate sume relativ mici, însă numărul victimelor este mai larg.

DESPRE REVOLUT

Revolut este o bancă virtuală licențiată care își ajută utilizatorii să beneficieze la maximum de resursele lor financiare. De la lansarea sa în 2015 în Marea Britanie, cu servicii de transfer monetar și schimb valutar, Revolut a crescut la nivel global. Acum, cu produsele sale inovatoare, servește 35 de milioane de clienți din întreaga lume, procesând peste o jumătate de miliard de tranzacții lunar. Fie că sunt persoane fizice sau companii, Revolut le oferă clienților săi suportul necesar pentru gestionarea finanțelor, accesul la bani și posibilitatea de a realiza conexiuni rapide cu alți oameni, oriunde s-ar afla ei. www.revolut.com

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri