6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriO vacanță adițională pentru cetățenii români a fost oficializată printr-o lege! Când...

O vacanță adițională pentru cetățenii români a fost oficializată printr-o lege! Când se poate lua și câte zile de odihnă pot avea angajații?

Date:

Stiri Similare

Începând cu anul 2024, se vor implementa schimbări importante în privința concediului pentru noi tați din România. Ei vor avea dreptul la un concediu destinat îngrijirii copiilor nou-născuți.

Acum, tații au dreptul la cel mult două luni de concediu pentru a se dedica îngrijirii și educării descendenților lor în perioada primilor doi ani de viață. Noile reguli și cerințe legate de acest privilegiu sunt clar specificate, iar în 2024 vor fi introduse câteva modificări cheie.

Actualmente, conform legii în vigoare, tații noi pot lua două luni de repaus paternal în primii doi ani sau, dacă micuțul suferă de dizabilități, timp de trei ani. Pentru a beneficia de acest ragaz, tatăl trebuie să contribuie la sistemul național de asigurări sociale și să fie angajat cu contract oficial. Mai mult, condiția imperativă este ca bărbatul să aibă asigurări pentru bolile și maternitatea prin sistemul social.

O nouă reglementare prevede că, dacă tatăl nu face uz de aceste două luni de concediu paternal, dreptul nu se va transfera mamei copilului. Pentru a putea cere stimulentul de reinserție, mama trebuie să se întoarcă la muncă atunci când copilul împlinește 1 an și 10 luni, sau 2 ani și 10 luni pentru copiii cu dizabilități. Ajutorul financiar legat de concediul paternal se va oferi până când copilul atinge aceste vârste.

Cum se aplică pentru concediul paternal

Procedura de aplicare pentru concediul paternal presupune depunerea unei cereri la angajator sau la instituția de pensii înainte de a începe perioada de pauză. Angajatorul trebuie notificat cu 10 zile înainte de începerea lui. Aceste norme sunt valabile pentru nașterile care au loc după 1 ianuarie 2023.

Printre beneficiarii acestui tip de concediu se numără și cei care lucrează pe contracte sportive, directori cu contract de administrare, oficialii publici și alți lucrători ce îndeplinesc cerințele specifice.

Suma primită în timpul concediului paternal va fi acoperită de angajator din bugetul de salarii și va echivala cu venitul obișnuit pentru acea perioadă.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri