13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăȘtiriO veste bună pentru pensionari! Un nou avantaj de la stat din...

O veste bună pentru pensionari! Un nou avantaj de la stat din septembrie. Ce bonusuri veți primi pe lângă creșterea pensiilor

Date:

Stiri Similare

Începând cu prima zi a lunii septembrie, pensionarii români se pot bucura de un avantaj suplimentar dat de stat, pe lângă faptul că vor beneficia de pensii mărite.

Odată cu anul 2024, pensionarii din România primesc vești bune. Pe lângă faptul că pensiile lor au fost ajustate în creștere la începutul anului, se așteaptă ca de la 1 septembrie să se aplice o nouă creștere, conform implementării recent aprobată a legii pensiilor.

Ceea ce mulți pensionari nu știu este că vor avea parte și de alte avantaje de la data de 1 septembrie. De exemplu, ei ar putea avea acces gratuit la bilete pentru tratamente balneare.

Astfel, din septembrie 2024, cand noua lege a pensiilor va fi în vigoare, cuplurile vor putea să meargă împreună la stațiunile balneare, chiar dacă unul dintre parteneri nu este pensionar sau nu beneficiază de asigurări sociale.

Anunțuri pozitive pentru pensionari de la Casa de Pensii

Totuși, există o cerință importantă. Adică, pentru a beneficia de aceste bilete la tratament, ei trebuie să plătească integral costul unui astfel de bilet din banii lor. La ce valoare ajung aceste bilete de tratament?

Casa de Pensii a comunicat că alocă pentru biletele de tratament balnear în anul 2024 un buget de 400.000 de mii de lei. Din această sumă se preconizează că se vor oferi un număr de până la 60.420 de bilete de tratament.

De asemenea, oficialii Casei de Pensii au adăugat că ”diferența de bilete va fi determinată după încheierea unor contracte suplimentare cu alte instituții specializate, conform acordurilor-cadru ce urmează să fie semnate în 2024 pentru maximum 19 serii de tratamente între lunile februarie și decembrie 2024”.

Reamintim că în anul 2023, au fost contractate 125.022 de bilete pentru tratamente balneare, din care 18.753 au fost oferite gratuit. Pentru o listă completă a celor eligibili, pensionarii pot consulta site-ul oficial al Casei de Pensii pentru mai multe informații.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri