10.3 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriO veste bună pentru persoanele în vârstă: Bonus de 2.000 de lei...

O veste bună pentru persoanele în vârstă: Bonus de 2.000 de lei la pensie după creșterea din septembrie 2024!

Date:

Stiri Similare

Persoanele pensionate din România ar putea beneficia de un supliment de până la 2.000 de lei la pensia lor, ca urmare a creșterii anunțate pentru 1 septembrie 2024. Aceasta nu este o fabulație; calculele într-adevăr indică acest lucru.

Indelung așteptata creștere a pensiilor, la care pensionarii au sperat, pare să devină realitate. S-a realizat o creștere a pensiilor începând cu 1 ianuarie 2024.

Printr-o nouă ajustare prevăzută pentru 1 septembrie 2024, anumite categorii de pensionari ar putea avea parte de beneficii neașteptate. Există pensionari care ar putea primi un plus de 2.000 de lei la pensiile lor curente.

Jurnaliștii de la Antena 3 CNN au efectuat diverse calcule și au descoperit că, pentru unii pensionari, lucrurile sunt destul de clare. Exista cazuri în care pensionarii ar putea încasa o pensie de 4.000 de lei din toamnă, chiar dacă anterior primeau nu mai mult de 2.000 de lei.

Categorii de pensionari care vor avea parte de un bonus de 2.000 de lei la pensie din septembrie 2024

Cum este posibil acest lucru? Conform noii legi, pensiile au crescut cu 13,8% începând cu 1 ianuarie 2024 și vor fi recalibrate în septembrie. Astfel, valoarea punctului de pensie va ajunge la 2.032 lei.

Luând exemplul unei persoane care primește în prezent o pensie de 1.950 de lei, aceasta ar putea ajunge la o pensie de peste 4.000 de lei în condițiile majoreazării, explică sursa menționată.

Specialiștii de la Antena 3 CNN spun că persoana în cauză are 54 de ani de vechime, 38,5 puncte de pensie și un plus de cinci ani lucrați în condiții dificile.

„Această persoană beneficiază de o situație favorabilă în ce privește ani de contributie, ceea ce îi va avantaja și mai mult la recalcularea pensiei, datorită perioadei îndelungate de muncă. Contribuabilul nostru are 45 de ani de activitate.

Cei cinci ani lucrati în mediu dificil au fost reflectați în punctaje. La cele 38,5 puncte acumulate, se adaugă încă aproximativ 15 puncte pentru cei 45 de ani de muncă, rezultând un total de 53,5 puncte.

Odata multiplicat acest scor cu Valoarea Punctului de Referință (VPR) care este 81, pensionarul ar încasa 4.333 de lei, ceea ce semnifică o dublare a sumei,” a subliniat prof. Anton Hadăr, liderul sindicatului din domeniul învățământului universitar, în dialog cu Antena 3 CNN.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri