6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăInvestigațiiO veste cutremurătoare. Vă vine să credeți? Beatrice Mahler, figura cunoscută de...

O veste cutremurătoare. Vă vine să credeți? Beatrice Mahler, figura cunoscută de pe micile ecrane, sau dr. Cornel Petreanu, l-ați auzit vreodată? Pregătiți-vă, urmează o narațiune care vă va răscoli emoțiile profund

Date:

Stiri Similare

Un caz deosebit de dureros și revoltător. Dr. Cornel Petreanu, considerat cel mai priceput chirurg toracic din țara noastră. Era aclamat pentru priceperea și aptitudinile sale extraordinare. În urmă cu o zi, și-a pierdut viața într-un teribil accident rutier, aparent o tentativă de sinucidere, lovindu-se de un parapet de protecție.

El se afla sub investigația DNA pentru acuzații de corupție, totuși reclamația nu a venit din partea pacienților, ci din inițiativa superiorului său, dr. Beatrice Mahler, directoarea Institutului Marius Nasta, despre care circulă zvonuri că și-ar fi capătat postul prin conexiuni puternice cu fostul ministru al Sănătății, Florian Bodog. Interogând pacienții, niciunul nu a susținut că dr. Petreanu a cerut vreo „atenție” pentru serviciile medicale. La alegere, unii alegeau să ofere, alții nu. Este demn de menționat că în alte părți ale lumii, cum ar fi Austria, medicii sunt răsplătiți de către pacienți. Dar, repet, este o chestiune de opțiune personală!

Se presupune că Beatrice Mahler a ocupat poziții importante mai mult datorită jocurilor politice decât competenței sale profesionale. A absolvit Facultatea de Medicină din Oradea, un stabiliment perceput ca având o reputație inferioară altor instituții similare. Aici și-a făcut studiile și fostul ministru, Florian Bodog. Surse din mediul medical ne-au informat că amândoi ar fi deținut anterior posturi mai puțin prestigioase în sistemul medical.

Un geniu medical care și-a pus capăt zilelor sau o victimă a geloziei din jur?

Este de notorietate că dr. Cornel Petreanu era un medic excepțional, cu pacienți care insistau să fie tratați de el. El reușea operații considerate imposibile, pe când superiora sa avea performanțe profesionale modeste, după cum afirmă specialiștii din domeniu. Pe de altă parte, ea dispune de o avere însemnată și mă întreb cum e posibil acest lucru dintr-un salariu lunar de 15.000 de lei.

Mă întreb dacă această femeie reușește să doarmă liniștită noaptea. Apărând la televizor, declară cu nerușinare că nu știa nimic despre acuzațiile aduse, deși ea însăși a inițiat plângerea. Mă revoltă! Dacă ar fi fost sinceră, situația ar fi stat altfel, însă comportamentul ei este profund zeflemitor și viclean.

Din nefericire, în România există o sumedenie de medici sub mediocri. Iar cei care ar avea cu adevărat talent sunt adesea sfărâmați de invidia colegilor. Chiar dacă nu l-am cunoscut personal, îmi pare teribil de rău pentru dr. Cornel Petreanu și, în special, pentru pacienții care sperau în ajutorul lui. E posibil ca și alți medici talentați să se descurajeze după acest incident și ne întrebăm unde ne vom mai putea adresa în momentele de boală.

S-ar putea să nu fie de cunoștință comună, dar chirurgii toracici sunt rarități chiar și la nivel global. Noi avem câțiva de o calitate excepțională, dar iată ce capătă ca urmare a răutății celor fără aptitudini, dar cu sprijin politic și manipulare.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri