3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăTravelO zonă din România care te face să te gândești la Laponia....

O zonă din România care te face să te gândești la Laponia. Puțini au auzit despre ea, însă te vei simți ca în Finlanda la un cost considerabil mai mic

Date:

Stiri Similare

Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, multe familii sunt în căutarea unor momente de neuitat pentru a bucura celor tineri.

Aceasta iarnă, o destinație surprinzătoare a atras atenția famililor din România, propunând o alternativă splendidă la călătoriile în Laponia finlandeză.

Vizitatorii pot descoperi în Bucșani un colț de rai pentru cei pasionați de natură și animale impresionante – Rezervația de zimbri din Bucșani.

Rezervația de zimbri din Bucșani adăpostește 35 de zimbri, animale unicat în România. Fiecare animal are un nume ce începe cu „ro”, conferindu-le o notă de recunoaștere și păstrând identitatea locală.

Acest loc se găsește la doar 80 km de capitală, București, și 30 km de Târgoviște, fiind de ușor de ajuns cu automobilul.

Există mai multe opțiuni de cazare pentru cei care vor să viziteze aceste contrade, inclusiv o cabană operată de Ocolul Silvic Bucșani, aflată în apropierea rezervației de zimbri.

Cabana oferă patru încăperi, cu câte două locuri de dormit, o bucătărie utilată și o baie comună. De asemenea, în curte există un pavilion și un loc de preparat mâncarea la grătar, asigurând o experiență plăcută de vacanță în sezonul rece.

Un tichet de intrare este 6 lei

Biletele pentru rezervație se cumpără la fața locului și costă 6 lei pe persoană.

Biletele permit acces nelimitat și vizitarea zimbrilor în mediul lor natural, cu posibilitatea de a beneficia de un foișor amenajat special pe cele 162 ha de pădure.

Rezervația din Bucșani se distinge prin faptul că este un proiect care susține adaptarea zimbrilor la condițiile de câmpie și sprijină menținerea speciei. Experiența unică vine să îmbogățească sărbătorile de iarnă și oferă familiei o şansă de apropiere de natură și de apreciere a magnificenței faunei într-un mediu românesc tipic.

Pe lângă rezervația de zimbri din Bucșani, țara noastră este mândră de alte trei arii protejate asemănătoare în Hațeg, Neamț și Brașov, contribuind la păstrarea și protejarea acestor impresionanți giganți ai naturii.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri