19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriO zonă din România unde locuitorii sunt plătiți simplu pentru existența lor!...

O zonă din România unde locuitorii sunt plătiți simplu pentru existența lor! Se numește „spor de merit” și beneficiarii sunt numeroși

Date:

Stiri Similare

Există un loc în România unde rezidenții sunt remunerați doar pentru că locuiesc acolo. Cum se poate așa ceva, de unde vin acești bani și care sunt criteriile pentru a-i primi?

În anumite comunități din România, administrația locală alege să premieze cetățenii săi. Așadar, s-a stabilit un bonus financiar destul de generos.

Acest bonus constă într-o sumă de bani acordată lunar unor indivizi. Ținta acestei inițiative sunt persoanele sărace, care trebuie să îndeplinească un anumit criteriu.

Care este acest loc specific din România? Ne referim la comuna Valea Lungă din județul Alba. Conform antena3.ro, cei care rezidă acolo doar trebuie să se înscrie pentru a obține acest sprijin financiar denumit spor de merit.

Cine are dreptul la aceste fonduri de la autorități

Inițiativa aparține viceprimarului. Și se pare că numai cei care sunt angajați pot să beneficieze de acești bani, nu și cei care nu au un loc de muncă.

Până în prezent, numeroase persoane au avut posibilitatea să beneficieze de acești bani. Este vorba de un ajutor financiar de 160 de lei pe lună. Deși suma poate părea mică la prima vedere, pentru membrii acestei comunități poate însemna mult.

Nu trebuie să neglijăm că sunt și alte arii din România unde cetățenii pot primi sume de bani pentru a asigura un nivel de viață adecvat. Acest caz pare să fie inspirat de modelele europene.

În Europa există de asemenea multe sate cu rată redusă de populație. Pentru a stimula oamenii să rămână sau să se întoarcă, guvernările locale au implementat diferite tipuri de recompense monetare.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri