13.2 C
București
duminică, februarie 25, 2024
AcasăPoliticăOare pleacă Marcel Ciolacu? Posibila demisie a prim-ministrului? Eroarea majoră care ar...

Oare pleacă Marcel Ciolacu? Posibila demisie a prim-ministrului? Eroarea majoră care ar putea să-i pună capăt carierei afectând milioane de cetățeni

Date:

Stiri Similare

Odată început mandatul său de prim-ministru, Marcel Ciolacu a propus un set de politici fiscale severe care au provocat nemulțumiri intense în rândul antreprenorilor. Suprataxarea microîntreprinderilor, anularea anumitor facilități fiscale pentru entitățile non-profit și sectorul IT, precum și eliminarea tichetelor de vacanță pentru angajații statului care câștigă peste 10.000 de lei sunt doar unele dintre măsurile care au stârnit controversă.

Schimbările propuse pentru microîntreprinderi au creat cea mai mare agitație. Antreprenorii de la acest nivel au exprimat nemulțumire profundă față de aceste modificări și au criticat în special PNL, partid ce ar trebui să susțină politici liberale.

Cu privire la Marcel Ciolacu, imaginea sa a suferit un declin semnificativ. În acest climat tensionat, Nicolae Ciucă face apel la calm și la discuții constructive și obține astfel un avantaj pentru PNL în sondaje, în timp ce PSD s-ar putea confrunta cu probleme în următoarele alegeri.

„Este esențial să purtăm dialoguri, să avem consultări nu doar cu mediul de afaceri, dar și cu societatea civilă, pentru a dezbate măsurile guvernamentale prevăzute. Chiar dacă în acest proces mai pierdem puțin timp, este important să avem aceste conversații, inclusiv la nivel politic”, a spus Nicolae Ciucă de la sediul PNL.

Va renunța Marcel Ciolacu la poziție?

Într-o declarație făcută luni la Aleph News, premierul Marcel Ciolacu a menționat că ar fi dispus să renunțe la funcția sa dacă liberalii resping propunerile sale de diminuare a cheltuielilor bugetare și reforme fiscale.

„Dacă aceste aspecte nu pot fi înțelese, eu sunt pregătit să îmi prezint demisia și să apelăm la voința poporului. Am și eu limitele mele de răbdare, ceea ce este firesc. Sunt o persoană răbdătoare și echilibrată… dar, ca orice om, am şi eu defecte. Dar răbdarea mea este limitată. Ce e în joc aici este soarta noastră”, a declarat Ciolacu.

Dacă România nu reușește să se încadreze într-un deficit bugetar de 4,4%, atunci ar rămâne fără acces la fondurile PNRR și la celelalte subvenții europene vitale pentru bugetul național. Deși Uniunea Europeană a solicitat restructurarea sistemului de pensii, deciziile CCR continuă să se împotrivească reducerii pensiilor speciale, care ar putea reprezenta o economie substanțială a resurselor statului.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri