6.9 C
București
miercuri, februarie 28, 2024
AcasăȘtiriOportunitate: Supliment de 500 de lei alături de pensia obișnuită! Beneficiari eligibili...

Oportunitate: Supliment de 500 de lei alături de pensia obișnuită! Beneficiari eligibili și cerința necesară pentru a obține suma lunară

Date:

Stiri Similare

O veste îmbucurătoare vine în întâmpinarea pensionarilor din țară. Este confirmat că vor primi un supliment financiar peste pensia standard. Dar cine are acest privilegiu? Autoritatea responsabilă pentru pensii a anunțat recent aceste detalii.

Un grup specific de pensionari vor beneficia de un ajutor financiar adițional pe lângă pensia lor obișnuită. Suma acordată se ridică la aproape 500 de lei. Cum se califică cineva pentru a primi acest ajutor?

Conform declarațiilor date de instituția de pensii, această facilitate este destinată pensionarilor și persoanelor cu alocații mai mici de 1.125 de lei. Ei vor primi lunar un plus sub formă de „Indemnizație socială pentru pensionari”.

Care e suma exactă a acestei indemnizații sociale? Până în prezent a fost stabilită la 492 de lei, adică în jurul limitei de 500 de lei. Dintre regiuni, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Vrancea și Hunedoara au fost cele cu sume mai mari ale indemnizației.

Grupul de pensionari eligibili pentru bonusul financiar

Cu toate acestea, Capitala și județele Suceava, Dolj, Iași și Prahova au avut cel mai mare număr de persoane care au profitat de indemnizația socială pentru pensionari.

Este important de menționat că suma percepută poate să difere. De exemplu, în cazul pensionarilor din sectorul agricol, suma medie acordată de la buget a fost de 343 de lei, cu cele mai mari cuantumuri în Ilfov și Gorj.

În plus, în comunicatul recent al CNPP, se subliniază faptul că persoanele aflate în sistemul național de pensii ale căror venituri totale, incluzând pensiile și alocațiile, sunt sub pragul de 1.125 de lei au dreptul la acest bonus lunar. Acesta este susținut și de articolele din Legea nr. 196/2009.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri