3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăPoliticăPărăsim mandatul Gabriela Firea! PSD pe cine va miza pentru postul de...

Părăsim mandatul Gabriela Firea! PSD pe cine va miza pentru postul de edil al Capitalei? Candidații PNL și USR cei în cursă

Date:

Stiri Similare

Alegerile locale, cele pentru Parlamentul Europei și naționale, precum și cele prezidențiale se apropie, agitând spiritele în rândul partidelor. Competiția pentru posturi este mai intensă ca oricând. Se conturează fel de fel de ipoteze în spatele scenei și diverse opțiuni sunt discutate în mass-media, dar în momentul de față nu s-a confirmat niciun plan definitiv.

Gabriela Firea și-a recăpătat rolul de lider al PSD București și își dorește să reprezinte partidul în alegerile pentru primarul Capitalei. Este sprijinită de grupul lui Paul Stănescu, însă Marcel Ciolacu, împreună cu aliații săi, depun eforturi considerabile pentru a-i reduce șansele fostei edile. Motivația lor este clară: cu cât ea ar obține mai multe voturi, cu atât ar avea mai multă influență și ar fi mai greu de controlat.

Conform unor informații de la News18.ro, Marcel Ciolacu poftește la președinția țării, dar facțiunea sa (și aici nu ne referim la colegii din PSD) ar prefera să-l vadă pe Nicolae Ciucă ocupând locul lui Klaus Iohannis. În acest caz, Ciolacu ar fi direcționat spre conducerea Bucureștiului.

Totuși, se pare că liderii PSD nu sunt în unison cu ideea de a susține un candidat comun la prezidențiale, dacă acesta nu este membru al partidului lor. Deci, e improbabil ca acest plan să fie pus în practică fără să apară anumite dosare judiciare sau arestări, menite să intimideze contestatarii.

Vestea despre Marcel Ciolacu în postura de candidat pentru Primăria Capitalei a circulat deja în presă, iar Gabriela Firea a reacționat prompt public, solicitând premierului să clarifice dacă intenționează sau nu să intre în cursă.

”Referitor la posibilitatea domnului preşedinte Ciolacu de a candida pentru Primăria Capitalei. Mai întâi de toate, el trebuie să confirme oficial dacă zvonul este adevărat. El mi-a spus că informația nu a fost corectă, dar, în politică, orice poate fi posibil”, a declarat Gabriela Firea, la B1 TV.

În PNL concurența este vie pentru primărie

Și în rândul liberalilor se dă o bătălie pentru fotoliul de primar al Bucureștiului. Sebastian Burduja și Ciprian Ciucu sunt amândoi interesați de candidatură, cel din urmă având poziții mai bune în sondaje, conform datelor oferite de News18.ro.

Nicușor Dan nu se mai bucură de sprijinul PNL pentru un nou mandat, însă USR, PMP și Forța Dreptei, adică alianța Dreapta Unită, îl susțin în continuare.

Marcel Ciolacu ar prefera ca Daniel Baluță, primarul Sectorului 4, să fie cel promovat către candidatură, dar ar putea să nu aibă ultimul cuvânt în lupta internă cu susținătorii Gabrielei Firea. Deși conducerea PSD pare a fi pe lista sa de dorințe, Ciolacu va căuta probabil să se sustragă în fața celor care îl vor în alte poziții importante.

Nu este de omis nici Mircea Geoană, care aspiră la poziția deținută de Klaus Iohannis, și se pare că românii l-ar susține în acest demers.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri