26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriRecenzie iRobot Braava Jet m6

Recenzie iRobot Braava Jet m6

Date:

Stiri Similare

În acest articol veți găsi o recenzie a noului iRobot Braava Jet m6, una dintre cele mai avansate spălătoare robotizate de pe piață, datorită performanțelor sale eficiente și tehnologiei inteligente.

Doriți să vă bazați pe tehnologie pentru a vă menține casa curată în orice moment? Atunci aveți nevoie de un robot de curățare a podelelor. Aceste dispozitive sunt avansate din punct de vedere tehnologic și nu se limitează la a face curățenie în casă, ci îndeplinesc funcții mai profunde datorită integrării atente și de ultimă generație a software-ului.

Prezentare generală a dispozitivului

Prezentare generală iRobot Braava Jet M6
Prezentare generală iRobot Braava Jet M6

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Noul iRobot Braava Jet m6 este un robot de curățare a podelelor care poate curăța podelele atât pe uscat, cât și cu apă. În cazul curățării cu apă, se vor folosi cârpe cu fibre respirabile, care sunt eficiente în îndepărtarea murdăriei și a grăsimii, inclusiv a murdăriei lipicioase și încăpățânate.

Acest articol are un sistem foarte interesant, și anume sistemul Pulverizare cu jet de preciziecare îndepărtează murdăria fără a uda covoarele, mobilierul sau pereții.

În ceea ce privește curățarea uscată, robotul utilizează cârpe electrostatice, care sunt deosebit de potrivite pentru a prinde fără probleme praful, murdăria sau părul de animale.

Vorbim despre un robot de curățare a podelelor potrivit și pentru curățarea locuințelor mai mari, datorită duratei de viață lungi a bateriei și a utilizării eficiente a reîncărcării.

O altă mențiune se referă la forma pătrată, care permite o curățare adecvată de-a lungul marginilor și în colțuri. În plus, prezența a numeroși senzori permite cartografierea casei, astfel încât să puteți alege ce camere să curățați și să aveți un raport cu privire la camerele care au fost curățate.

În cele din urmă, este posibil să se integreze Google Assistant sau Alexa, astfel încât să se comande prin voce sau manual acțiunile de iRobot Braava Jet m6.

Conținutul pachetului

Unboxing iRobot Braava Jet M6
 • 1 iRobot Braava Jet M6
 • 1 stație de încărcare Home Base
 • 1 cablu de alimentare
 • 1 kit de curățare: mostră de soluție de curățare a pardoselilor Braava jet™, 2 cârpe de unică folosință pentru curățare umedă, 1 cârpă de unică folosință pentru curățare uscată, 1 cârpă lavabilă pentru curățare umedă, 1 cârpă lavabilă pentru curățare uscată
 • 1 manual de instrucțiuni

Proiectarea dispozitivului

Design iRobot Braava Jet M6

Braava Jet m6 se dovedește a fi cel mai voluminos model din gama Braava. De fapt, putem înregistra dimensiunile 27 cm x 25,2 cm x 9,0 cmîmpreună cu o greutate totală de numai 2,2 kilograme. Singurul defect pe care îl putem semnala în designul său este înălțimea, de fapt, aceasta vă poate împiedica să ajungeți la zonele de sub unele dintre piesele de mobilier.

Rama este de culoare albă, îmbogățită cu finisaje negre, argintii și gri, care fac ca aspectul acestui produs să fie cu adevărat modern și la modă. După cum am menționat mai devreme, forma pătrată a acestui robot îi permite să ajungă cu ușurință în colțuri și de-a lungul marginilor.

În partea de sus a robotului se află un Senzor RCON (adică izolarea camerei), utilă pentru detectarea pereților virtuali și a bazei de încărcare, precum și o cameră mică. În plus, în centrul robotului se află Rezervor de 445 mlcare are o capacitate discretă, potrivită pentru a curăța mai multe încăperi fără a risipi prea multă apă. Rezervorul în sine este echipat cu un mâner pentru a-l deplasa cu ușurință, astfel încât să poată fi umplut direct printr-o sticlă mică sau la robinet.

În jurul capacului, care protejează rezervorul, se află un inel de lumină, care oferă un impact vizual excelent și semnalează vizual starea de umplere a robotului. Acest inel luminos este, de asemenea, util pentru a semnala alte probleme, de exemplu, atunci când rezervorul de apă este gol.

Pe partea laterală a șasiului pot fi utilizate trei butoane, unul este Acasă, care este utilizat pentru a readuce robotul la bază, care pornește curățarea și în final Spot Clean prin care poate fi curățată o anumită zonă.

Pulverizare cu jet de precizie, o duză aflată în partea din față a robotului, va pulveriza apă pe podele în timpul curățării. În partea de jos există ghidaje pentru a plasa cârpa și un cititor pentru a recunoaște tipul introdus.

La nivelul celor două roți motoare se află contactele de încărcare și senzorii de diferență de înălțime.

Designul compact și greutatea minimă a iRobot Braava Jet m6 îl fac foarte ușor de transportat, în special cu mânerul mic din partea superioară a produsului.

Robot de curățare a podelei: toate considerațiile

Braava Jet M6 în funcțiune

După ce am testat dispozitivul în utilizarea zilnică, pot spune că este într-adevăr foarte bun, probabil cel mai bun de pe piață până în prezent. S-a descurcat foarte bine pe gresia mea de porțelan de culoare deschisă, dar este evident că, până în prezent, niciun produs de acest gen nu poate garanta eficiența combinației „mop și ulei de cot”. :). În orice caz, dacă este aplicat zilnic, garantează un nivel bun de curățenie, eliminând petele de suprafață fără probleme deosebite.

Calitatea spălării

Atât pentru spălarea uscată, cât și pentru cea umedă, robotul Braava s-a dovedit a fi capabil să curețe foarte bine podeaua.

Atunci când se utilizează modul de spălare cu apă, robotul va pulveriza un jet de apă în fața sa, apoi se va deplasa înainte și înapoi peste zona umedă de cel puțin câteva ori, astfel încât să facă o mișcare egală cu cea a mopului. Robotul va efectua acest ciclu până la finalizarea lucrării.

Calitatea de spălare a Braava Jet m6 este de necontestat, de fapt, s-a constatat că podelele par întotdeauna curate după curățare.

De asemenea, este posibil să vă bucurați de rezultate excelente de curățare umplând rezervorul doar cu apă, fără a adăuga niciun detergent. Trebuie avut în vedere, totuși, că firma iRobot recomandă să se folosească doar detergentul propriu, deoarece aceasta este singura soluție care nu poate prezenta probleme cu sistemul de livrare a lichidului. Prin urmare, este important să acordați atenție lichidului pe care îl puneți în recipient, pentru a evita posibilitatea unor posibile defecțiuni.

În cele din urmă, atunci când curățați murdăria mai încrustată, robotul poate avea unele dificultăți. În aceste cazuri, poate fi necesar să se folosească mopul tradițional. Luați în considerare, totuși, că utilizarea regulată a Braava Jet m6 ar trebui să prevină formarea acestui tip de murdărie.

Cârpe speciale pentru Braava jet®

Cârpe speciale iRobot Braava Jet M6

După cum am menționat mai devreme, în funcție de tipul de curățare pe care îl va face robotul, acesta va folosi două cârpe diferite. Pentru curățarea uscată va folosi cârpe electrostatice, în timp ce pentru curățarea în apă va folosi cârpe cu fibre respirabile.

O caracteristică cu adevărat remarcabilă a acestui dispozitiv apare atunci când se aplică cârpele de curățare. Robotul este capabil să identifice tipul de cârpă care este atașată, astfel încât efectuează curățarea direct în funcție de aceste informații.

Un dezavantaj major este prețul accesoriilor și al cârpelor de schimb, adevăratul „preț de plătit” pentru automatizarea curățării podelelor.

Ideal pentru camere sau apartamente mari

iRobot Braava Jet m6 se potrivește perfect pentru curățarea camerelor și a locuințelor mari. De fapt, autonomia sa bună și posibilitatea de cartografiere permit o curățare profundă și eficientă în fiecare zonă a casei. Robotul va acoperi o suprafață de 90 de metri pătrați cu o singură încărcare.

Preferința pentru spălarea pe bază de apă prin intermediul aplicației este foarte apreciată, deoarece este posibil să alegeți trei opțiuni diferite:

 • Curățare standard: Pentru cea mai frecventă murdărie. Echilibrează nivelul de putere de curățare în raport cu suprafața totală care trebuie acoperită.
 • Curățare în profunzime: Pentru cea mai încăpățânată murdărie. Curăță cu putere maximă, reducând în același timp suprafața totală.
 • Acoperire extinsă: Pentru murdărie ușoară. Acționează mai rapid pe o suprafață mai mare, necesitând mai puțin timp și energie pentru a curăța oriunde.

Cartografierea casei

Datorită prezenței unor senzori moderni și a unei camere de luat vederi, robotul va putea să navigheze perfect prin casă, datorită unei cartografieri complete a acesteia. De fapt, Braava Jet m6 folosește o tehnologie foarte avansată, și anume Cartografiere inteligentă Imprint™.

Prin intermediul acestui sistem, dispozitivul va ști încotro să se îndrepte, fără a întâmpina obstacole, chiar și în trasee sau spații complicate. Robotul va fi capabil să recunoască orice pereți sau mobilier, evitând să se lovească de aceștia.

Pentru a realiza cartografierea totală a casei, robotul își va folosi senzorii, finalizând-o complet după câteva zile. Important este să efectuați acest proces în diferite condiții de iluminare, dar lăsând întotdeauna un minim de vizibilitate în camere. Pentru a accelera procesul de cartografiere, este posibil ca dispozitivul să efectueze runde de antrenament, în care se va plimba prin casă fără a face curățenie, cu unicul scop de a învăța să recunoască încăperile.

Cu toate acestea, trebuie acordată o atenție deosebită camerelor prea întunecate, deoarece dispozitivul se mișcă greu în ele. Prin urmare, asigurați-vă că încăperile care urmează să fie curățate sunt suficient de luminate, chiar dacă nu complet.

Suprafețele negre ar putea fi o problemă, deoarece robotul le detectează ca fiind niște canale, așa că va avea tendința de a nu trece prin ele. Braava Jet m6 este echipat cu senzori anti-cădere.

Autonomie și alimentare cu energie electrică

În ceea ce privește autonomia, robotul este echipat cu o baterie litiu-ion de 1775 mAh, deci o sursă de energie capabilă să garanteze o autonomie bună, care depinde, desigur, de modul de curățare ales. A fost testat faptul că este posibil să se obțină până la 180 de minute de curățare, pe o suprafață de 90 de metri pătrați.

Când robotul și-a descărcat bateria, se va întoarce independent la baza de încărcare. După ce încărcarea este completă, robotul își va relua activitatea direct din punctul în care s-a oprit.. Timpul de încărcare este de aproximativ 75 de minute.

Este posibil să vă interesați de starea bateriei dispozitivului nu doar prin intermediul inelului luminos din partea superioară, ci și cu ajutorul aplicației, care va arăta nivelul de încărcare în timp real.

Asistenți vocali și aplicații

Utilizarea aplicației este cu siguranță cel mai convenabil mod de a controla Braava Jet m6. Prin intermediul smartphone-ului, puteți profita de funcțiile de curățare și programare a zonelor. După ce ați finalizat cartografierea locuinței dvs., prin intermediul aplicației iRobot HOME, apăsând butonul „CLEAN” (Curățare), puteți alege ce încăperi să curățați. În schimb, cu ajutorul butonului „CLEAN all”, robotul va efectua curățarea completă a casei.

În ceea ce privește programarea, trebuie să accesați fila „Schedule” (Programare) a aplicației și apoi să apăsați butonul „+”, prin intermediul căruia puteți alege ziua și ora la care doriți să efectuați curățenia. În plus, în setări, puteți accesa elementul „Preferințe de spălare cu apă”, în care puteți selecta tipul de curățare, având posibilitatea de a alege între curățare standard și curățare profundă. Acesta din urmă este potrivit pentru îndepărtarea murdăriei dificile, maximizând puterea în zona de curățat. În cele din urmă, puteți opta pentru curățarea cu acoperire extinsă, un mod care vă permite să acționați rapid pe suprafețe mai mari, folosind mai puțină energie și timp. Puteți selecta cantitatea de Jet Spray care urmează să fie pulverizată cu ajutorul unei bare de reglare.

Asistentul vocal este o altă caracteristică interesantă a acestui produs, cu compatibilitate cu Google Home și Amazon Echo. Braava Jet m6 este capabil să înțeleagă perfect comenzile, solicitând confirmarea diferitelor acțiuni care trebuie efectuate, cum ar fi ce camere trebuie curățate. De asemenea, veți putea atribui robotului un nume personalizat, ceea ce va facilita transmiterea comenzilor.

iRobot Genius Home Intelligence

Compania iRobot a revoluționat experiența de curățare cu noua sa platformă – iRobot Genius Home Intelligence – care oferă un control cu adevărat incredibil pentru aspiratoarele robot Roomba și Braava Jet.

După ce am testat aplicația, pot spune cu certitudine că noua aplicație este una dintre cele mai bune pe care le-am încercat vreodată în acest domeniu specific.

Odată ce cartografierea este completă, putem denumi fiecare cameră și putem adăuga orice separator pentru a separa sala de mese de baie, curățenia doar pe coridor, de exemplu. În cazul meu, Braava Jet a fost capabil să recunoască această separare în mod corect – am „ajustat împușcătura” cu o precizie incredibilă.

În ceea ce privește zonele, există două funcții: zone de exclus și zone de curățat. Astfel, putem exclude o anumită zonă (de exemplu, o masă, un covor sau o zonă în care dispozitivul s-ar putea bloca) sau putem curăța o zonă aglomerată, cum ar fi holul de la intrare.

Modul Zone curate este cel mai convenabil: în timp ce scriu acest comentariu, Braava curăță sufrageria, așa că îmi permite să accesez celelalte camere fără probleme. Foarte util pentru persoanele care lucrează acasă, mai ales în zilele noastre.

În cadrul noii aplicații iRobot Genius Home Intelligence există și mai multe funcții interesante și „inovatoare”, cum ar fi:

 • Automatizarea bazată pe evenimente: Prin integrarea cu IFTTT Connect, dispozitivele inteligente, cum ar fi termostatele și încuietorile inteligente, pot fi integrate pentru a potența și îmbunătăți experiența utilizatorului.
 • Programe de curățare recomandate: Noua aplicație învață obiceiurile de curățenie și oferă sugestii specifice în funcție de cameră și de timp.
 • Rutinele preferate: Rutine de curățare prestabilite pot fi accesate rapid, cum ar fi „După prânz”, adică curățarea zonei de luat masa la o anumită oră.

Specificații și caracteristici tehnice

 • Dimensiuni robot: 27 cm x 25,2 cm x 9,0 cm
 • Greutatea robotului: 2,2 kg
 • Dimensiuni: 49,5 cm x 38,5 cm x 12,9 cm
 • Greutatea pachetului de vânzare (kg): 5,0 kg
 • Tipul de baterie: litiu-ion
 • Timp de încărcare: până la 3 ore
 • Timp de încărcare la jumătatea timpului de lucru: 1,5 ore

iRobot Braava Jet m6: dintr-o privire

iRobot Braava Jet m6 este cu siguranță unul dintre cei mai buni roboți de curățat. Achiziționarea unui astfel de dispozitiv ar putea fi considerată o cheltuială inutilă, mai ales dacă aveți deja un aspirator robot. Cu toate acestea, în anumite situații, cumpărarea acestui produs poate avea sens, mai ales dacă aveți o casă destul de mare. Luând în considerare acest factor, Braava Jet m6 este unul dintre cele mai bune modele, în special pentru compatibilitatea sa deplină cu aspiratoarele robot Roomba prin tehnologia Imprint Link.

În ceea ce privește testele de curățare, Braava Jet m6 a demonstrat performanțe excelente, fiind probabil cel mai bun robot de curățare din acest punct de vedere. Este capabilă atât de curățare umedă, cât și uscată, acoperind o suprafață de 90 de metri pătrați fără oprire.

Alte caracteristici cu adevărat unice includ cartografierea locuinței, controlul complet prin intermediul asistenților vocali și al aplicației și capacitatea de a efectua curățenia specifică fiecărei încăperi. Prezența tehnologiei Imprint Map și a senzorilor face ca acest articol să fie deosebit de potrivit pentru proprietarii de case mari, cu camere chiar și complexe.

Utilizarea zilnică a iRobot Braava Jet m6 înseamnă că economisiți până la 1,5 ore din timpul dvs. în fiecare săptămână, fără a fi nevoie să folosiți un aspirator de praf sau un mop.

Preț de calitate: 9.5

Materiale: 9.0

Spălare: 8.5

Întreținere: 9.5

App și Smart: 9.5

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri