26.3 C
București
marți, iulie 16, 2024
AcasăȘtiriRecenzie iRobot Roomba 980

Recenzie iRobot Roomba 980

Date:

Stiri Similare

Diferența dintre iRobot Roomba 980 și toate celelalte aspiratoare robotizate constă în inteligență: exact acolo unde concurența se oprește, recalculează traseul și apoi eșuează lamentabil, dispozitivul în cauză își folosește toată inteligența pentru a curăța cu brio fiecare colțișor al casei noastre.

roomba 980 2 revizuire

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Roomba 980 a impresionat toți consumatorii: cel mai avansat robot aspirator din lume din punct de vedere tehnologic este gata să cucerească pe toată lumea cu o serie de Senzori de navigație iAdapt 2.0 tehnologia de cartografiere vizuală și de localizare simultană brevetată de iRobot.

Toate caracteristicile acestui Roomba au fost îmbunătățite: de la dimensiuni, funcționalitate hi-tech, controale prin aplicații iOS și Android până la conectivitate Wi-fi. Bineînțeles, pe lângă numeroasele îmbunătățiri tehnice, a crescut și prețul:

Instalare și configurare

Puteți să vă puneți Roomba 980 în funcțiune în doar câteva minute. După ce conectați cablul de alimentare al stației de andocare la o priză de perete, scoateți pur și simplu fila bateriei, apăsați butonul „Clean” (Curățare) – marcat în mod clar în partea de sus a dispozitivului – și, ca prin magie, acesta va începe imediat să curețe întreaga casă.

Când apăsați butonul „Acasă”, iRobot Roomba 980 se va opri și, datorită tehnologiei sale de senzori, se va întoarce imediat la baza de încărcare. Bineînțeles, această funcție este activată și atunci când recipientul este plin sau când bateria este descărcată.

Aspecte pozitive

 • Navigație automată
 • Funcția de reîncărcare automată
 • Autonomie mai mare de 2 ore
 • Harta împrejurimilor
 • Numeroase caracteristici ale aplicației

Aspecte negative

 • Controale lente din aplicație
 • Cablurile sunt punctul său slab

Fișa de date

 • Marca: iRobot
 • Model: R980020
 • Culoare: Negru
 • Greutatea articolului: 3,95 Kg
 • Dimensiunile produsului: 35,3 x 35,3 x 35,3 x 9,1 cm
 • Caracteristici speciale: Anticoliziune, senzori anti-cădere, funcție Turbo, Programare ciclu de curățare

unboxing roomba 980

Cum se comportă în viața de zi cu zi

Deși este un dispozitiv capabil să realizeze 90% din aplicațiile sale în autonomie totală, iRobot Roomba 980 poate fi controlată manual prin intermediul aplicației iOS sau Android. Conectarea robotului la aplicație este o adevărată joacă de copii: Roomba detectează automat rețeaua Wi-Fi și vă întreabă dacă doriți să îl conectați la aplicație. Apoi trebuie să introduceți parola rețelei Wi-Fi și să apăsați „Continue” (Continuare).

Odată ce configurarea rețelei este finalizată, puteți porni, opri și programa funcția de curățare a robotului aspirator.

Mulțumesc foarte mult, Roomba 980

Senzorii de navigare iAdapt 2.0 ai Roomba 980 permit dispozitivului să se deplaseze și să curețe podeaua interioară a casei fără a se prăbuși sau a cădea de pe vreun pervaz. Bineînțeles că se va lovi în continuare de pereți sau de ziduri, dar o va face cu blândețe și fără a provoca daune bunurilor sau persoanelor.

La Tehnologia vSLAM analizează inteligent dispunerea casei în timp ce curăță mediul înconjurător, pentru a stoca și a crea repere vizuale. Această tehnologie ajută aparatul să țină evidența locurilor pe unde a fost deja, ceea ce face ca munca de curățare să fie mai directă și mai eficientă.

În loc să forțeze trecerea, Roomba 980 este suficient de inteligent pentru a recunoaște tipul de obstacol (masă, scaun, mobilă prea joasă) și avansează încet până când este curățat cel mai mare spațiu posibil.

Cu un diametru de 35,05 cm, Roomba 980 este puțin mai lat decât un aspirator tradițional, dar datorită designului său circular și a corpului rotativ, se poate deplasa prin zone mai înguste decât v-ați putea imagina.

În pachet puteți găsi o pereche de bariere virtuale pe care le plasați acolo unde nu doriți ca Roomba 980 să meargă, împiedicându-l astfel să intre în anumite zone ale unei încăperi sau refuzându-i accesul în zone complete.

Cum curăță Roomba 980?

iRobot Roomba 980 funcționează minunat pe podele, gresie e alte suprafețe dure (în mod evident, lucrează în liniște maximă), dar reușește să impresioneze atunci când trebuie să curețe covoare. De fapt, acesta este capabil să detecteze când circulă pe covoare, activând motorul de generația a treia și sistemul de curățare AeroForce, mărind automat puterea de 10 ori pentru a sufla praful și excesul de murdărie.

roomba 980 curățare

De asemenea, este capabil să urcă trepte care nu sunt foarte înalte; atunci când este complet încărcat, Roomba 980 poate curăța timp de până la două ore, deși se întoarce la baza de încărcare atunci când recipientul este plin.

Un buton mare de pe partea din față a dispozitivului vă permite să detașați coșul de gunoi, deși acesta este de fapt de dimensiuni mici, dar reușește să comprime o mulțime de murdărie. Sub coș se află filtrul, care trebuie îndepărtat și curățat.

Roomba 960 Vs Roomba 980: pe care să il alegeți?

Alegerea între două dispozitive nu este foarte ușoară, dar dacă sunteți în căutarea a ceva mai ieftin, dar care oferă aproximativ aceleași calități, vă recomand să citiți recenzia completă a robotului Roomba 960.

Verdict final

Oricât de scump ar fi, este imposibil să nu spunem că iRobot Roomba 980 este cel mai bun robot aspirator de pe piață. Datorită cartografierii precise a împrejurimilor și a navigației automate, cel mai recent model nu încetează să uimească: observă încăperea, recunoaște obstacolele, face curățenie timp de două ore și se deplasează la stația de andocare imediat ce bateria s-a descărcat.

Chiar dacă aplicația nu este cea mai bună, fiecare parte a experienței Roomba 980 este de top.

Dacă vă doriți cel mai bun produs pentru a vă curăța automat casa, acest dispozitiv este exact ceea ce căutați.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri