14 C
București
vineri, aprilie 19, 2024
AcasăȘtiriPareri televizor LG 32LM6300 Led Smart

Pareri televizor LG 32LM6300 Led Smart

Date:

Stiri Similare

Pe această pagină veți descoperi o Recenzie pentru LG 32LM6300 TV, unul dintre cele mai cumpărate televizoare inteligente de 80cm din toate timpurile.

Sectorul televiziunii a cunoscut o creștere constantă și o dezvoltare tehnologică în ultimii ani. Am trecut de la vechile televizoare cu tub catodic, care erau foarte voluminoase și grele, la televizoare cu ecran plat din ce în ce mai subțiri, care ocupă foarte puțin spațiu. Este chiar posibil să le agățați pe perete cu ajutorul unor cârlige speciale.

Ca o consecință a acestui fapt, dimensiunea ecranelor a crescut considerabil, la fel ca și rezoluția pixelilor, atingerea rezoluției 4K actuale cu formate video excepționale și foarte detaliate.

În cele din urmă, o nouă caracteristică a celor mai recente modele este posibilitatea de a se conecta la internet, ceea ce le face adevărate televizoare inteligente. De fapt, este posibil să navighezi pe internet, să folosești diferitele platforme de streaming la cerere și chiar să îl controlezi prin intermediul unui asistent virtual, cum ar fi Alexa sau Siri. De exemplu, cu un difuzor special în bucătărie, este posibilă pornirea automată a televizorului în camera de zi.

Un model excelent care are toate aceste caracteristici este modelul LG 32LM6300, un dispozitiv care este cu siguranță foarte interesant și care trebuie analizat în detaliu.

Prezentare generală a LG 32LM6300

TELEVIZOR LG 32LM6300

Pentru detalii produs/pret – Click Aici

Este un televizor inteligent cu dimensiuni medii ale ecranului, nu excesiv de mari, adică 32′‘, de tip LED și rezoluție video Full HD+, asigurând o calitate excelentă a imaginii și detalii în orice moment.

Punctul forte al acestui televizor este cu siguranță faptul că este Smart, adică conectabil la internet prin Ethernet sau Wifi, și cu un sistem de operare excelent, webOS, care permite o navigare interactivă foarte simplă și intuitivă, alegând numeroase conținuturi disponibile din diferitele aplicații preinstalate sau care trebuie instalate manual.

Calitatea ecranului și calitatea video

Ecranul televizorului LG 32LM6300

 

Să analizăm acum în detaliu principalul aspect al acestui televizor, și anume ecranul. După cum s-a menționat deja, este un 32 de inci cu rezoluție Full HD+.adică 1080p și format 16:9, asigurând o claritate excepțională pe întreaga suprafață a ecranului, fără puncte moarte.

Evident, acceptă conținut HDR (HDR10 și HLG)adică acele imagini computerizate compuse dintr-o imagine cu o gamă dinamică, adică între zonele mai deschise și cele mai întunecate.

Rata de reîmprospătare, așa-numita rată de reîmprospătare, adică numărul de ori într-o secundă în care imaginea este redesenată pe un ecran, este foarte mare, 240 hertzși asigură o imagine și mai detaliată și mai precisă.

Trebuie subliniată o funcție foarte interesantă a acestei televiziuni, și anume cea de Tehnologia Dynamic Colour Enhancer. Acesta permite ajustarea automată a culorilor înalte, făcându-le să apară întotdeauna clare, naturale și cu un contrast corect, evitând necesitatea calibrării manuale. Foarte interesantă este și expresia culorii negre, cu o strălucire și o profunzime excelente, chiar și în cazul imaginilor cu lumină slabă.

În cele din urmă, în ciuda faptului că acesta nu este un model de televizor IPS, adică unul cu o anumită tehnologie de îmbunătățire a unghiului de vizualizare a ecranelor, această caracteristică este surprinzător de bună și la egalitate cu multe alte modele cu acest aspect integrat.

Design, rame și materiale

Cadre foto LG 32LM6300

 

Designul este cu siguranță un aspect foarte important care trebuie analizat în cazul televizoarelor, deoarece va trebui să se integreze în mediul înconjurător fără a ieși din comun. Cu siguranță, o cameră de zi cu un televizor care creează un impact estetic negativ nu este un aspect foarte pozitiv al modelului.

Aspectul estetic al acestui dispozitiv este foarte clasic și asemănător cu celelalte produse ale companiei coreene LG, adică foarte simplu și minimalist, în culoarea neagră completă și cu un suport bine realizat, care îi asigură stabilitatea și capacitatea de a se integra excelent în toate modelele majore de case.

DimensiunileLG 32LM6300 sunt: Lățime: 736 mm; Adâncime: 82,9 mm; Înălțime: 437 mm, pentru o greutate totală de aproximativ 4,5 kg.

Este imediat evident că acesta nu este un model deosebit de subțire, așa cum este cu siguranță cazul multor alte televizoare, ci mai degrabă are o grosime foarte vizibilă, în principal datorită tehnologiei de iluminare din spate cu LED-uri.

În general, însă, designul este bine realizat și nu ocupă prea mult spațiu, iar în partea din spate există, de asemenea, cârlige pentru fixarea directă pe perete.

Calitatea audio

Audio pe acest televizor este foarte bunAcest lucru permite o experiență optimă pentru utilizator, nu numai din punct de vedere vizual.

Dispune de difuzoare încorporate, cu o putere de ieșire de 10 W, amplasate pe lateral și în spate. Modul Cinema, selectabil din meniu, asigură o ieșire sonoră foarte bună și oferă o profunzime interesantă a sunetului.

Singurul dezavantaj este că gama de frecvențe este destul de limitată, ceea ce face ca sunetul să fie adesea plat și fără bas.

Cu siguranță, însă, o tehnologie care poate îmbunătăți foarte mult compartimentul sonor general este cea a Virtual Sorround Plus, o strategie specială care asigură difuzarea sunetului în toate direcțiile, acoperind întreaga încăpere la 360°.

Conectivitate și porturi

Conectivitate și porturi LG 32LM6300

 

Pentru un televizor, în special pentru televizoarele inteligente, conectivitatea este un aspect foarte important care trebuie luat în considerare înainte de cumpărare.

LG 32LM6300 are două porturi USB de tip 2.0, trei ieșiri HDMI, pentru a conecta numeroase dispozitive externe și a reda clipuri video la rezoluție maximă, o ieșire VGA pentru a vă conecta computerul și o ieșire pentru căști, cu mufă audio de 3,5 mm.

În ceea ce privește conectivitatea pentru conectarea cu alte dispozitive, există o ieșire LAN pentru conectarea prin cablu Ethernet direct la modem, posibilități de conectare prin WI-Fi 4 și 5, precum și Bluetooth.

Acest lucru permite nu numai navigarea pe internet, ci și conectarea fără fir a unor dispozitive precum șoareci, tastaturi și difuzoare, pentru a face experiența utilizatorului și mai completă și optimă.

Folosirea difuzoarelor Bluetooth sau a barelor de sunet poate contribui cu siguranță la îmbunătățirea micilor lacune audio, toate la prețuri nu prea mari.

Sistem de operare

Pe televizoarele inteligente ale companiei sud-coreene este instalat un sistem de operare special, LG webOS. Acesta a fost dezvoltat pentru prima dată în 2009, iar de-a lungul anilor a fost îmbunătățit continuu și adaptat la noile modele de televizoare, atât în ceea ce privește noile funcționalități, cât și în ceea ce privește designul estetic și ușurința de utilizare.

WebOS 4.5, care este disponibil pe site-ul LG 32LM6300, este un software foarte bine făcut, ușor de utilizat chiar și pentru începători, bine structurat și intuitiv. Acesta este structurat în trei secțiuni: căutare, panoul de control al casei, unde puteți vedea toate dispozitivele conectate la televizor fără fir, și televiziune în direct, unde puteți găsi toate aplicațiile și platformele de streaming la cerere instalate.

Funcții inteligente

Fiind un televizor inteligent care poate fi conectat la internet, există numeroase funcții care pot fi exploatate. Pe lângă posibilitatea de a naviga pe internet și de a folosi asistenții virtuali pentru a-l controla de la distanță, puteți profita de numeroase aplicații pentru a viziona filme, seriale TV, a asculta muzică și chiar a urmări evenimente în direct.

Printre cele mai populare platforme de televiziune se numără Netflix, Amazon Prime Video, Acum Tv, Dazn, Infinit, Youtube, Spotifypentru a asculta muzică și multe altele.

Utilizarea este foarte simplă: trebuie doar să o căutați pe cea care vă interesează în lista de aplicații instalate și să navigați prin diversele sale pagini folosind telecomanda sau un mouse conectat.

Evident, pentru redarea de conținut video la o rezoluție bună și fără buffering (blocarea frecventă a conținutului) este necesar să aveți o conexiune bună și stabilă de cel puțin 10 Mb/s. Se recomandă utilizarea conectivității LAN în cazul în care Wi-Fi este deosebit de slab în apropierea televizorului.

Caracteristici și specificații

Panou

 • Dimensiunea ecranului: 32″
 • Tip: LED
 • Rezoluție: Full HD 1920×1080
 • Smart TV: Da
 • Lumina de fundal: directă
 • Tuner: Da (terestru: DVB-T2, cablu: DVB-C, satelit: DVB-S2)
 • CI+: 1.4 (versiune)

Video

 • Codec HEVC: Codec video de înaltă eficiență/H.265
 • HEVC: [email protected], 10bit
 • Versiunea HDMI: 1.4
 • Îmbunătățitor de culoare: Culoare dinamică
 • Reducerea zgomotului: NR

Audio

 • Mono / Stereo: Da
 • Codec audio: AC3 (Dolby Digital), EAC3, HE-AAC, AAC, MP2, MP3, PCM, DTS, DTS-HD, DTS Express, WMA, apt-X (consultați manualul)
 • Bluetooth: Da

Conectivitate

 • Sistem de operare: webOS 4.5
 • Wi-Fi: Da
 • USB: 2
 • LAN: Da
 • Intrare HDMI: 3

Design

 • Greutate: 4.65 kG
 • Dimensiuni fără suport: 736 x 437 x 82,9 mm
 • Cu suport: 736 x 464 x 180 mm

Clasa energetică

 • Clasa energetică (de la A++ la D): A

Concluzii finale

În concluzie, acest model de televizor inteligent este cu siguranță recomandat, având în vedere raportul calitate-preț excelent și pentru cei care nu caută televizoare cu dimensiuni prea mari, dar care oferă în același timp o experiență de utilizare completă și optimă.

Acesta va putea fi folosit în camera de zi ca televizor principal în casă, în bucătărie sau chiar în dormitoare. De asemenea, posibilitatea de a-l agăța direct pe perete economisește un spațiu considerabil și evită dezordinea.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri