19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriPăstrează ușa de la baie închisă pe timpul nopții! Iată cum poți...

Păstrează ușa de la baie închisă pe timpul nopții! Iată cum poți reduce cheltuielile energetice lunare

Date:

Stiri Similare

Odată cu creșterea alarmantă a costurilor pentru gaz și electricitate, numeroși români sunt în căutare de modalități pentru a diminua cheltuielile. Există totuși niște pași simpli ce pot influența economiile.

Este esențial să cunoaștem cum putem reduce cheltuielile energetice. Unele acțiuni aparent nesemnificative, ne pot veni în ajutor.

Specialiștii de la ENEL ne oferă un pont valoros. Respectându-l, nu numai că putem tăia din costuri, dar vom beneficia și de un mediu mai confortabil în căminul nostru.

Se recomandă ca, în momentul retragerii la somn, să asigurăm că ușile tainice, cum ar fi cea a băii, rămân închise. La fel și în alte încăperi, precum livingul, atunci când este gol. Ce impact are acest obicei asupra economiilor la factura de energie?

Conform ENEL, este eficient să izolăm termic încăperile încălzite închizându-le ușile. Astfel, vom menține temperatura optimă pentru mai mult timp. În spațiile neutilizate pe timpul nopții, este de preferat să procedăm similar.

Ce se întâmplă când ușa băii rămâne deschisă peste noapte

BA baie tind să fie mai rece din cauza posibilelor coridoare de aer, cum ar fi un extractor sau imperfectiuni la sistemul de scurgere care nu sunt perfect sigilate.

ENEL ne sugerează că aceste sfaturi simple pot avea un impact semnificativ și ne ajută să utilizăm energia într-un mod mai eficient, ajutându-ne să avem facturi reduse.

„Micile schimbări în rutină pot conduce la economii pe termen lung. Desigur, poți recurge la un sistem de control automat cu senzori, dar inițial, sfătuim să începi prin menținerea închisă a ușilor în încăperile încălzite pentru a reține căldura mai îndelungat. Optează pentru cele mai bune practici de utilizare a energiei, fără a compromite confortul”, recomandă ENEL România.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri