13.9 C
București
sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăȘtiriPensionarii vor primi un supliment de 1.000 de lei! Pașii necesari pentru...

Pensionarii vor primi un supliment de 1.000 de lei! Pașii necesari pentru a obține această sumă. Este un proces simplu

Date:

Stiri Similare

Ex-liderul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) a detaliat cine dintre cetățenii români va beneficia de o adăugire de 1.000 de lei la pensie. Această schimbare va avea loc din 1 septembrie 2024.

Doina Pârcălabu, fost conducător al CNPP, a identificat care sunt beneficiarii acestui plus de 1.000 de lei la pensie. Acest eveniment se va petrece începând cu data de 1 septembrie 2024, odată cu punerea în aplicare a noii legi a pensiilor.

Guvernanții din România s-au angajat să îndepărteze toate discrepanțele din sistem recalculând pensiile. Majoritatea modificărilor se vor observa în rândul românilor cu o perioadă îndelungată de contribuție, deoarece vor beneficia de puncte de fidelitate.

Aceste puncte de fidelitate vor avea ca efect majorarea semnificativă a sumei pensiei. Actualul conducător al CNPP, Daniel Baciu, a garantat că autoritățile sunt pe drumul cel bun pentru a asigura că pensionarii „își vor primi drepturile cuvenite după o carieră întreagă” la 1 septembrie.

În plus, Daniel Baciu a accentuat că niciuna dintre pensii nu va diminua ca urmare a noi calculări, iar majoritatea vor cunoaște creșteri, unele dintre acestea fiind chiar consistente. Vorbim aici despre pensiile mai reduse care corespund unui stagiu lung de contribuție.

Cresteți de pensie între 90% și 100% sunt realizabile

Doina Pârcălabu a confirmat aceste date. Conform afirmațiilor ei la Realitatea Plus, creșteri între 90% și 100% sunt fezabile pentru pensionarii cu venituri puține la bătrânețe, dar cu mult timp lucrat.

Au fost menționate sume suplimentare datorate punctelor de fidelitate, care au valoare egală pentru toți, așa cum a precizat Doina Pârcălabu.

Cresteți între 90% și 100% sunt fezabile pentru cei ce primesc pensii mici și au acumulat mulți ani de muncă, dat fiind perioada de contribuție, pentru că acolo se adaugă banii proveniți din punctele de fidelitate, care sunt echivalente pentru toată lumea. Nu mai este luat în considerare salariul primit de o persoană sau locul de muncă unde a activat.

O creștere de la 2000 la 3000 reprezintă în plus un 50%. În termeni absoluti, vorbim de o majorare cu 1000 de lei„, a afirmat Doina Pârcălabu la Realitatea Plus.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri