19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriPerioada grea se apropie pentru angajații fiecărei instituții, fie că e de...

Perioada grea se apropie pentru angajații fiecărei instituții, fie că e de stat sau privată, cu salarii sub un anumit prag. Din martie, vor constata cum le scad și mai mult veniturile. Cum se explică asta

Date:

Stiri Similare

Perioada dificilă se anunță pentru toți lucrătorii, indiferent că sunt angajați la stat sau în sectorul privat, în special pentru cei cu un venit lunar mai mic de 3000 de lei. Din martie, aceștia vor dispune de fonduri și mai reduse din cauza majorării costurilor. Cei cu salarii modeste vor resimți această schimbare în mod deosebit.

Alimentul cu prețul cel mai mare din România în 2024. Costul a atins un maxim fără precedent comparativ cu perioada similară de anul precedent.

Inflația pe anul ianuarie 2024 a urcat la 7,4% față de ianuarie 2023, afectând considerabil economiile oamenilor.

Există produse și mâncăruri care au atins prețuri nemaiîntâlnite. Atât serviciile cât și alte obiecte s-au majorat ca preț. Dar care sunt scumpirile ce se resimt cel mai acut?

Statisticile de la INS ilustrează că serviciile s-au encareat anual cu 10,9%, bunurile non-alimentare cu 7,36%, iar alimentele cu 5,6%. Ce implicații au aceste creșteri asupra finanțelor cetățenilor?

Presiunea financiară devine intensă. Costul anumitor produse a crescut chiar și cu peste 20%. Care este produsul și alimentul cu cea mai mare creștere de preț în 2024?

Lista produselor și alimentelor cu cel mai mare preț în 2024

Detergentul pentru rufe se află în fruntea clasamentului, cu o creștere de 22% în 2024. Îl urmează produsele de igienă, cosmetice și medicale, care au înregistrat o creștere de 15%.

De asemenea, serviciile costă acum cu 10% mai mult. În categoria alimentelor, peștele a devenit mai „costisitor” cu 13% față de anul trecut.

Conservele de fructe s-au majorat și ele cu 13%, în timp ce alimentele din carne sunt mai scumpe cu 9%, iar lactatele cu 7%, conform ultimelor date de la INS.

Pensionarii simt cel mai acut aceste majorări de prețuri, întâmpinând dificultăți la cumpărături în magazine.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri