6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriPersoanele ce dețin apartamente vor fi obligate să achite o taxă nouă!...

Persoanele ce dețin apartamente vor fi obligate să achite o taxă nouă! FMI a propus această măsură. Cum sunt afectați proprietarii de autovehicule

Date:

Stiri Similare

Echipa venită din partea FMI a recomandat statului român să adopte o taxă pe emisiile de carbon. Această taxă reprezintă un cost adițional legat de poluarea generată de automobile și de încălzirea locuințelor.

Totuși, experții de la asociația Energia Inteligentă avertizează cu privire la posibilele efecte nefavorabile ale acestei inițiative.

Conform estimărilor făcute, această taxă ar putea reprezenta o cheltuială semnificativă pentru cei ce dețin apartamente și case. De exemplu, pentru un apartament cu două camere ce folosește gaz metan, suma anuală a taxei s-ar ridica în jur de 800 de lei, în timp ce pentru un apartament cu patru camere suma ar crește la 1200 de lei și pentru o locuință individuală de 120 de metri pătrați, taxa ar putea ajunge la 2400 de lei pe an.

Aceste costuri ar putea adăuga o greutate în plus pe umerii bugetelor familiilor, în special în acele situații unde încălzirea se face cu lemne, fapt ce ar duce la o taxă și mai mare, până la 4400 de lei pe an pentru o locuință de mărime medie.

Taxa pe carbon aplicabilă și posesorilor de autoturisme

De asemenea, această taxă pe emisiile de dioxid de carbon ar have un impact asupra celor care au autoturisme, cu o estimare de cost de aproximativ 800 de lei anual pentru un vehicul cu un motor de 1400 centimetri cubici și un parcurs de 15 mii de kilometri pe an.

Aceste cheltuieli în plus ar putea conduce la o creștere a costurilor pentru serviciile de transport și bunuri, influențând direct rata inflației și capacitatea de achiziție a cetățenilor.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri