6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăPoliticăPică Guvernul Ciolacu? Este scandal imens între PSD și PNL. Ce decizie...

Pică Guvernul Ciolacu? Este scandal imens între PSD și PNL. Ce decizie au luat liberalii legat de Nicolae Ciucă

Date:

Stiri Similare

Oare Guvernul condus de Ciolacu va cădea? Scandal uriaș între două partide mari, PSD și PNL. Liberalii au luat o hotărâre în legătură cu Nicolae Ciucă.

Trezoreria națională este pe cale să rămână fără resurse financiare. Pentru a beneficia de fondurile vitale europene, precum și de cele din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), țara noastră este obligată să respecte un deficit de cel mult 4,4%, o țintă care pare nerealistă în situația actuală. Premierul și colegii săi au propus anumite reglementări fiscale care ar putea, în esență, să lovească puternic în clasa de mijloc și în afacerile mici.

La nici 24 de ore de la anunțare, popularitatea lui Ciolacu a scăzut drastic, iar PSD a început să piardă în sondaje. Drept rezultat, s-a afirmat rapid că documentul apărut in media este doar un proiect preliminar, iar de fapt nu s-a decis nimic încă în privința acțiunilor ce urmează să fie luate.

Marcel Ciolacu a evitat presa și i-a permis ministrului liberal al Finanțelor, Marcel Boloș, să stea de vorbă cu jurnaliștii. Nu după mult timp de la anunțarea unor politici care par mai favorabile cetățenilor, privind angajații de la stat, liderii social-democrați au început să critice liberalii, pe care îi acuză că au adus țara într-o situație critică.

Sorin Grindeanu și Mihai Tudose arată cu degetul spre guvernarea deficitară a ultimilor trei premieri din partea PNL, argumentând că aceștia au acumulat datorii enorme pentru România și acum singura soluție ar fi creșterea impozitelor. Deși, niciunul dintre aceștia nu vorbește despre colectarea taxelor insuficiente de către ANAF de la marii datornici, sau despre faptul că OMV Petrom, corporație cu origini austriece, nu plătește taxa de solidaritate de 1 miliard de euro, și nici despre pensiile speciale care continuă să existe datorită legislației defectuoase creată de politicieni de-a lungul anilor.

Se va destrăma alianța PNL PSD?

Mihai Tudose mai sugerează că liberalii intenționează să-l îndepărteze pe Nicolae Ciucă după alegerile pentru Parlamentul European și că aceștia au început să-l atace pe Marcel Ciolacu cu scopul de a zădărnici coaliția și de a arunca vina pe liderul PNL.

Mihai Tudose a oferit o declarație pe Facebook în care a insinuat că PNL plănuiește un complot împotriva liderului lor, Nicolae Ciucă.

Florin Cîțu, replică dură către PSD

Unul dintre puținii liberali care a răspuns este fostul premier Florin Cîțu, care a ocupat și poziția de președinte al PNL. Inițial, Ciucă i-a luat locul lui Ludovic Orban și, ulterior, a fost înlocuit de Cîțu.

Într-o postare, Florin Cîțu a criticat dur social-democrații, exprimându-și dezamăgirea față de conducerile anterioare, dar și față de lipsa de reacție din actuala conducere a PNL la învinuirile înșelătoare ale PSD. A enumerat o serie de realizări ale guvernelor de dreapta, subliniind rapoartele Comisiei Europene care pun responsabilitatea situației deficitare actuale asupra PSD.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri