6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăEconomiePosezi un card de la BCR, BRD sau Banca Transilvania? Atenție, s-ar...

Posezi un card de la BCR, BRD sau Banca Transilvania? Atenție, s-ar putea să fii privat de acces la fondurile tale. Numeroși clienți sunt induși în eroare

Date:

Stiri Similare

Dacă ai un card emis de BCR, BRD sau Banca Transilvania, trebuie să fii conștient de o recentă formă de escrocherie care a afectat mii de clienți, lăsându-i fără banii din conturi.

BRD avertizează publicul. Totuși, și deținătorii de carduri de la BCR sau Banca Transilvania ar trebui să fie precauți. Fondurile lor sunt expuse riscurilor.

BRD sfătuiește clienții să evite instalarea aplicațiilor pe smartphone-uri la cererea persoanelor străine. Una din aplicațiile riscante adesea întâlnite este AnyDesk, ce poate oferi controlul deplin asupra dispozitivului tău de la distanță, expunându-ți astfel datele confidențiale și accesul la contul bancar.

Șiretlicurile noi care au avut un impact devastator ajung la inimile clienților de la BRD, BCR și Banca Transilvania folosind scenarii elaborate pe care atacatorii pun la cale.

Unii clienți sunt amăgiți că au ceva de încasat, cum ar fi o moștenire, și sunt convinși să trimită sume de bani. Alții, pe de altă parte, se atașează emoțional de persoane nou cunoscute online, care în final le cer bani.

Alertă de la BRD pentru clienții săi

O altă metodă frecvent utilizată este oferirea unui credit fictiv. Clienților li se prezintă ocazia de a accesa un împrumut, însă în realitate tot ceea ce fac este să achite o taxă, fără ca apoi să se întâmple ceva în continuare.

  • „Situația Moștenirii: Ești abordat de un escroc care îți spune că ai putea intra în posesia unei moșteniri consistente, dar pentru aceasta trebuie să trimiți bani într-un cont anume.”
  • Situația Dragostei Pe Internet: O persoană pe care ai întâlnit-o online îți mărturisește dragostea și te îndeamnă să comunicați într-un cadru mai privat, culminând cu solicitări de fonduri, cadouri sau informații financiare.”
  • Situația Creditului Imaginar: Te confrunți cu o propunere de împrumut venită din partea unei entități financiare străine, dar pentru obținerea acestuia trebuie să trimiți anumite sume ca taxă.”
  • Fi permanent bine informat și prudent. Dacă te găsești în fața unor situații dubioase, contactează imediat banca pentru ajutor. BRD îți stă la dispoziție pentru a te ajuta să-ți protejezi resursele financiare de escrocheriile online. Prin vigilență și educare financiară, poți menține o stare de siguranță financiară fără îngrijorări.”, avertizează BRD.
Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri