3.7 C
București
joi, februarie 22, 2024
AcasăȘtiriPregătiți-vă portofelele! Facturile la gaz ale românilor cresc cu 20% din februarie!...

Pregătiți-vă portofelele! Facturile la gaz ale românilor cresc cu 20% din februarie! Care sunt persoanele ce vor scoate mai mulți bani din buzunare în mijlocul iernii

Date:

Stiri Similare

O creștere de 20% la facturile pentru gaz se profilează pe orizont în februarie. Cetățenii României trebuie să suporte costuri suplimentare pe timp de iarnă, începând cu luna următoare.

Experții prevăd vremuri dificile. Iarna din 2024 se dovedește a fi una friguroasă, iar acest lucru se va reflecta în valoarea viitoarelor facturi atât pentru gaz cât și pentru electricitate.

Conform prognozelor, unele facturi pentru gaz se pot mări până la 20% din cauza consumului crescut în perioadele cu temperaturi scăzute, conform declarațiilor experților.

Numeroase centrale de apartament funcționează continuu. Deși prețul gazului este limitat la 0,31 lei/kWh, toți cetățenii vor resimți această creștere în factura de februarie.

Un exemplu prezentat de Antena 3 este cazul unui apartament cu patru camere situat aproape de București, într-un bloc nou construit. La un consum înregistrat de peste 1.900 de kwh în decembrie, se estimează o creștere a consumului până la 2.400 de kwh. Acest lucru înseamnă o factură în jur de 700 de lei.

Creșterea facturilor de gaz cu până la 20% din februarie pentru români

Desigur, costul se poate schimba în funcție de amplasarea locuinței și etajul la care este situată. E posibil ca locatarii de la parter să achite sume mai mari decât cei aflați la etaje medii.

Merită menționat că fiecare grad în minus în termenii temperaturii exterioare poate să reducă factura de gaz cu aproximativ 6-7%.

Chiar dacă ne putem aștepta la costuri neasteptate, experții ne sfătuiesc să nu oprim centrala de încălzire niciodată.

Oprește centrala va duce la o răcire prea accentuată a locuinței, iar reconfortarea acesteia va necesita un consum de energie mai mare. Și, desigur, nimeni nu își dorește așa ceva.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri