19 C
București
miercuri, aprilie 17, 2024
AcasăȘtiriPREVIZIUNI METEO. Se așteaptă un flux de precipitații mixte. Vremea devine haotică

PREVIZIUNI METEO. Se așteaptă un flux de precipitații mixte. Vremea devine haotică

Date:

Stiri Similare

PREVIZIUNI METEO. Update la prognoza: Se așteaptă un val de ploi pe arii extinse. Se preconizează o săptămână întreagă de vreme rea.

Schimbare în previziunile meteorologice pentru săptămâna care urmează. Meteorologii prognozează precipitații sub formă de ploaie, cu temperaturi ușor crescute pe anumite regiuni.

Conform noilor date de la ANM, litoralul se așteaptă la maxime de până la 13 grade Celsius și minime de la 4 la 6 grade Celsius.

Chiar dacă vremea a fost mai uscată până acum, din 26 februarie se prevede un val consistent de ploaie. În Dobrogea precipitațiile ar putea avea loc zilnic.

„Temperaturile vor cunoaște o ușoară scădere progresivă în a doua săptămână, așteptându-se ca spre sfârșitul perioadei de prognoză, temperaturile maxime să fie în medie de la 9 la 13 grade și minimele între 4 și 6 grade. Până la data de 26 februarie, aria ploilor va fi limitată, dar apoi se va extinde, cu probabilitate de precipitații aproape zilnice”, indica previziunile actualizate de la ANM.

PREVIZIUNI METEO. Ploi torențiale la orizont. Detalii despre vremea revizuită

La munte, vremea va lua o întorsătură bruscă. O răcire este de așteptat săptămâna viitoare, cu temperaturi maxime care nu vor trece de 2 grade și minime care pot coborî până la -5 grade Celsius.

Și regiunile montane se pregătesc pentru precipitații aproape zilnice, relativ mai slabe și moderate comparativ cu cele de la malul mării.

„În următoarele două zile vom avea o creștere termică de până la 6 grade, apoi, până în jurul datei de 26 februarie, temperaturile vor sta pe loc. Urmând această perioadă, temperaturile scad, așteptându-se o medie a maximelor de 1…2 grade și a minimelor de -5…-4 grade. Vor exista, ocazional, precipitații în fiecare zi, localize și în general ușoare în prima săptămână, urmate de o extindere a acestora și potențial moderate cantitativ”, au comunicat specialiștii ANM.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri