6.9 C
București
marți, februarie 27, 2024
AcasăȘtiriPREVIZIUNI METEO. Vin știri optimiste! Prognoză meteo pentru săptămâna ce vine. Creștere...

PREVIZIUNI METEO. Vin știri optimiste! Prognoză meteo pentru săptămâna ce vine. Creștere semnificativă a temperaturilor. Informațiile ANM pentru intervalul 5-12 februarie

Date:

Stiri Similare

PREVIZIUNI METEO. Gata cu frigul aspru! Februarie, numită și luna afecțiunii, aduce zile însorite și grade mult mai ridicate decât media obișnuită. Simțim parcă sosirea primăverii în România mai devreme, însă nu ne lăsăm prea entuziasmați, căci specialiștii ANM au fost nevoiți să își revizuiască previziunile chiar și în ianuarie.

Pe atunci am fost surprinși de un val de zăpadă și frig pătrunzător. În prezent se preconizează temperaturi de până la 20 de grade Celsius și ploi izolate în anumite zone. În zonele montane va fi mai răcoare, însă în alte părți ne așteaptă o vreme plăcută.

„În decursul următoarei săptămâni, temperatura va fi remarcabil de călduroasă în toate zonele geografice. Curentul de aer cald din nordul Africii va determina o creștere termică la început de februarie. Valorile termice vor fi într-o continuă ascensiune și vor depăși normele caracteristice pentru această perioadă din an.

În sud, sud-vest și sud-est, maximele vor atinge și chiar depăși 15 grade Celsius, apropiindu-se de pragul de 20 grade Celsius. Ploile vor persista mai ales în vest, nord-vest și centrul țării, iar la altitudini înalte se vor înregistra precipitații de natură mixtă. De asemenea, vântul va bate mai puternic pe întinsul majorității țării, cu rafale mai violente în zonele de relief și în centrul, sudul și nord-estul teritoriului”, precizează Oscar Stanciu, editor de meteorologie la Observator.

Previziuni ANM pentru săptămâna 5 – 12 februarie 2024

Temperatura aerului va fi supra valorilor normalului pentru acest interval de timp, pe întreg teritoriul României, cu o departajare pozitivă mai pronunțată în provinciile din afara arcului carpatic.

Cantitățile de precipitații vor fi peste cele obișnuite în zona Munților Apuseni și în partea de nord a Carpaților Orientali, dar și în nord-vest, în vreme ce în sud și sud-est vor fi mai rare, și în rest vor oscila în jurul normalei.

Maria Ivan
Maria Ivan
Cu peste 10 ani de experiență în jurnalism, Maria Ivan aduce o perspectivă profundă și informată asupra fiecărui subiect pe care îl abordează. Dedicația sa pentru adevăr și integritate se reflectă în fiecare articol, oferind cititorilor o analiză clară și echilibrată a evenimentelor curente.

Ultimele Stiri